Ботанічний сад поповнює свою експозицію

26 жовтня 2023 року
  Осінь в університеті – традиційна пора висадки зелених насаджень. І, щоб не порушувати цю традицію, сьогодні в ботанічному саду зібралися члени ректорату на чолі з ректором Станіславом Ніколаєнком і очільником наглядової ради університету Миколою Томенком, керівники підрозділів і служб, викладачі ННІ лісового і садово-паркового господарства та їхні колеги з ботсаду і студенти – майбутні лісівники, аби висадити нові насадження, презентовані нашим давнім партнером – ландшафтною компанією рослин «Єва».

  Долучилася і «небесна канцелярія»: напередодні чи не добу була така злива, що мимоволі повіриш у Ноїв ковчег: про сухий грунт під посадку не могло бути й мови. А сьогодні зранку небо вияснилося – і погода посприяла дружній роботі.
  Експозиція ботанічного саду НУБіП поповнилася кількома локаціями, які, безумовно, привертатимуть увагу відвідувачів.
  Це колекції рододендронів, азалії, аж дві – гортензії, коментує подію завідувач кафедри ботаніки, дендрології і лісової селекції Юрій Марчук. А ще – цікавий гібрид дуба: між дубом черещатим і болотним. І все це знову університету надала компанія «Єва», яка співпрацює з нами ось вже добрий десяток років. За цей час вона надала стільки рослин, що і перелічити складно. Хоча б оті дерева, що прикрашають вхід до ботанічного саду чи спортивного комплексу

 

  Історія «Єви» може бути темою окремої розмови, яка органічно вплелася в сьогодення НУБіП. Хтозна, як би все склалося в цих стосунках, якби майбутні її співзасновники – Роман Золотаревський та Олеся Клюшник (юність яких пройшла в зруйнованому росіянами нині Бахмуті, до відновлення якого вони ще обов’язково долучаться!) не прийшли навчатися в наш університет. І тепер, ставши успішними професіоналами, вони віддячують alma mater. Буквально допомагають їй розквітати. А ще «Єва» як одне з найліпших профільних підприємств і найбільший імпортер рослин в Україні є базою для навчальних практик студентів НУБіП.

 


Валентин Обрамбальський
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook