Марков І. Л. - видатний вчений та педагог

10 березня 2015 року

 

У зв’язку з виходом на пенсію деканат факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, колеги та студенти НУБіП України щиро дякують професору Маркову Івану Лукичу за багаторічну сумлінну працю на кафедрі фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна і значний вклад у підготовку висококваліфікованих фахівців.

Марков Іван Лукич народився в 1941р. у с. Адамівка Врадіївського району Миколаївської області. В 1959 році закінчив училище механізації сільського господарства № 2 (м. Ізмаїл, Одеської обл.). Працював на виробництві. В 1968 році закінчив Українську сільськогосподарську академію (УСГА), отримав кваліфікацію-вчений агроном по захисту рослин. Працював асистентом, потім старшим викладачем кафедри фітопатології. З 1971 по 1975 рр. навчався в заочній аспірантурі на кафедрі фітопатології УСГА під керівництвом професора В.Ф. Пересипкіна, де підготував та захистив кандидатську дисертацію за спеціальністю 06.01.11 – захист рослин від шкідників і хвороб на тему: «Биологические особенности развития Phytophthora infestans /Mont./ de Bary в условиях Полесья УССР и реакция сортов картофеля, различающихся уровнем полевой устойчивости на патогена». З 1976 року – доцент. В  1975-1980 рр. працював заступником декана по роботі з іноземними студентами та аспірантами УСГА. З 1980 р. до 1981 р. працював викладачем мікології у вищій аграрній школі м. Боямо на Кубі. З 1981 р. до 1986 р. – декан по роботі з іноземними студентами та аспірантами УСГА, з 1993 до 2004 рр. – заступник декана з навчально-виховної роботи факультету захисту рослин НАУ. З 1998 року – професор НАУ (кафедра фітопатології).

Опублікував понад  400 праць, в т.ч. 35 навчально-методичних розробок та 8 типових програм навчальних дисциплін.

Шановний Іване Лукичу! Низький Вам уклін за Вашу сумлінну працю, доброзичливість, чуйність, уважність. Натхнення Вам, міцного здоров’я, миру і благополуччя у житті!

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook