Презентація навчального посібника „Квітникарство закритого грунту”

7 березня 2015 року

     4 березня 2015 р. у ВП НУБіП України „Заліщицький аграрний коледж ім. Є.Храпливого” доцент кафедри закритого грунту НУБіП України  Слєпцов Юрій Віталійович презентував навчальний посібник „Квітникарство закритого грунту” для студентів та викладачів агрономічного відділення, яку написав з співавторами: завідувачем кафедри ботаніки НУБіП Якубенко Б.Є., кафедра декоративного садівництва і газонознавства РГАУ ім. Тімірязєва Богданова В.Д., менеджер з вирощування посадкового матеріалу ООО „Агроінвітро” Поздняков І.О., зав. агрономічним відділенням ВП НУБіП України „Заліщицький аграрний коледж ім. Є.Храпливого” Андрусик Р.В.

    У своїй презентації автор зазначив, що квітникарство є цілою галуззю закритого грунту, зі своїми специфічними заходами агротехніки, професійним сленгом, особливостями тощо. І засвоїти її нескладно! Саме в цьому має допомогти ця книжка. Адже останнім часом галузь квітникарства стала однією з найбільш динамічних і популярних.

     Сам посібник побудований за класифікацією квітів: зрізочні, цибулинні, бульбоцибулинні, горщечкові, додаткові, а також характеризується особливості квітникарства закритого грунту. Автори навчальний матеріал викладали за певною схемою і характеристикою: особливості квітів; критерії вибору сорту; технологію вирощування для гідропонних теплиць та крупних тепличних комбінатів; для фермерських теплиць невеликих розмірів.

     Після кожного розділу наведено важливі фотографії, які дають змогу краще зрозуміти окремі положення та питання для самоконтролю. У кінці навчального посібника прикріплено диск з навчальними фільмами і відео файлами по квітникарству. В кінці презентації автор додав: „Надіємось, ви полюбите прекрасний світ квітів, що в цілому і було метою цієї книги!”.

     Написана в оригінальному стилі, книга вже стала бестселером серед навчальної літератури.

І. В. Костур,
секретар педкабінету

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook