Успішно завершився 20-й відбір на стажування в Німеччині

5 березня 2015 року

     3 березня в університеті ось уже 20 рік поспіль проведено презентацію та відбір претендентів на програму виробничої практики, яка організовується для українських студентів Німецьким Селянським Союзом за фінансової підтримки Німецького Федерального міністерства сільського господарства і продовольства.

     Німецький селянський союз організовує такі практики ще з далеких часів після завершення 2-ї Світової війни, але Україна приєдналась до участі у цих програмах лише у 1995 році. Я пригадую першу зустріч із тодішнім керівником міжнародних програм Барбарою Брунер після якої університет започаткував співпрацю з цією організацією.

     З того часу понад 500 студентів з України (в тому числі більше 70 з нашого університету) прийняли участь у програмі стажування, яка включає теоретичний цикл підготовки в одному із центрів підвищення кваліфікації фермерів та, як правило, послідуюче індивідуальне розміщення практикантів на невеликих сімейних фермах.

     До речі, більшість учасників цієї програми сьогодні працюють на керівних посадах у структурах агробізнесу в Україні і за кордоном, що підтверджує високий рівень цього стажування і важливість участі у ньому для перспектив працевлаштування.

     Мені особисто також пощастило пройти курс навчання у такому Центрі в 2003 році. Це відбувалось в одному із відділень Deula - мережі центрів підвищення кваліфікації фермерів.

    

     Зазвичай тривалість стажування - 3,5-4 місяці. Більшість розміщень - на підприємствах Федеральних земель Вестфалії та Саксонії.

     Зараз керівником цих програм є Антьє Баух, яка упродовж 15 останніх років щороку приїздить до України для презентації програми і відбору претендентів. Цього року 10 студентів університету взяли участь у конкурсі і наразі очікують на результати.

    


Вадим Ткачук,
директор ННЦ міжнародної діяльності


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook