Ph.D. Очне навчання аспірантів першого року

14 вересня 2023 року
  Здобувачі вищої освіти ступеня «Доктор філософії» продовжують набувати загальнонаукові компетентності, підсилюють низку психолого-педагогічних знань, умінь, навичок і здібностей.

  У змішаному форматі продовжується реалізація освітнього процесу підготовки аспірантів першого року навчання. Саме 13 вересня відбувся черговий очний лекційний день, під час якого аспіранти мали змогу зустрітись з ректором університету, доктором педагогічних наук, професором, академіком НАПН України та НААН України Станіславом Миколайовичем Ніколаєнком, а також проректором з науково-педагогічної роботи та розвитку, доктором економічних наук, професором, академіком НААН України Сергієм Миколайовичем Квашою.

  Під час першого заняття з дисципліни «Педагогіка та управління закладами вищої освіти», Станіслав Миколайович звернув увагу аспірантів на важливі аспекти майбутнього людства, такі як: прогнозовані зміни клімату до 2100 року, екологічні наслідки війни та способи рятування планети Земля, які розглядаються в книзі Білла Гейтса "Як відвернути кліматичну катастрофу. Де ми зараз і що нам робити".

 

  Також ректор детально розглянув вплив російської агресії та військових дій на українське сільське господарство, зосередив увагу слухачів на прямих збитках, спричинених частковим або повним знищенням машин і обладнання, руйнуванням складів, знищенням тваринницьких об'єктів, багаторічних насаджень та викраденням майна окупантами. Крім того, було закцентовано увагу на непрямих збитках, таких як втрати доходів фермерських господарств, низькі ціни на продукцію, зростання виробничих витрат тощо. Не менш важливою частиною лекції Станіслава Миколайовича став аналіз ролі і місця керівника навчального закладу в реалізації законодавства про школу вищої освіти. На власному прикладі ректор відзначив власні посадові обов’язки та закликав аспірантів до активної участі у житті «alma mater».

  Другу очну лекцію з дисципліни «Організація проведення наукових досліджень» аспірантам прочитав Сергій Миколайович Кваша на тему «Аграрна політика України в контексті наукових досліджень аспірантів». Під час лекції він висвітлив такі аспекти, як: особливості промислових революцій, різновиди балансу в аграрних економіках, функції сільського господарства і цілі сталого розвитку. Окрім того, Сергій Миколайович докладно розглянув наукові підходи до регулювання економіки та напрями вдосконалення механізмів державного регулювання сільськогосподарського виробництва.

 

  Впродовж дня аспіранти жваво вступали в дискусії, а також задавали питання та уточнювали окремі положення керуючись власним досвідом.

  Щиро дякуємо ректорату за підтримку в реалізації освітньої складової здобувачів аспірантури та з нетерпінням чекаємо продовження.

Віталій Вакуленко,
завідувач відділу аспірантури

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook