Юридичний факультет ознайомлює учнів шкіл із перевагами навчання в НУБіП України

11 лютого 2015, 22:28

 

Юридичний факультет активно залучає та ознайомлює учнів шкіл із перевагами навчання в НУБіП України

 

Людина народжується на світ не для

того, щоб зникнути безвісною пилинкою.

Людина народжується, щоб лишити по

собі слід вічний.

 В.О.Сухомлинський

 

9 лютого 2015 року асистент кафедри цивільного та господарського права Поліно Наталія Андріївна провела профорієнтаційну роботу в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів в с. Нова Басань Чернігівської області, Бобровицького району серед учнів 9, 10 та 11 класів

Історія школи та видатні люди, які закінчили Новобасанську школу.

Новобасанська ЗОШ І – ІІІ ступенів була відкрита у 1912 році як початкова чотирьох річна (1 – 4 класи). Після 1917 року школу було реорганізовано в семирічну. З 1935 року семирічну школу реорганізували в середню, в якій було вперше в Новобасанському районі відкрито 8 класів. Перший випуск учнів 10 класу відбувся в 1938 році в кількості 35 учнів.

У 2002 році Новобасанську середню школу було перейменовано у Новобасанську ЗОШ І - ІІІ ступенів. 11 жовтня 2012 року відчинила свої двері нова школа-красуня яка зможе прийняти 556 учнів. Кількість класів 11,а учнів 148, але вже з вересня 2015 року всі школи Нової Басані об’єднаються в одній — найсучаснішій. Навчають їх 16 вчителів. Вищу категорію мають 5 вчителів, першу категорію - 9 вчителів, другу категорію – 1 вчитель, спеціаліст – 1 учитель. Звання «Старший вчитель» мають 4 вчителі, нагороджені знаком «Відмінник освіти України» - 4 вчителі.

Видатними людьми, які навчались в Новобасанській школі були:

Василь Іванович Лопата – заслужений художник – графік України,

Михайло Васильович Зубець – Президент Академії аграрних наук.

Випускники школи, які навчались на юридичному факультеті нашого університету: Нагорна Оксана, Сова Валентина, Гармата Олександр, Поліно Алла.

 

Учнів було ознайомлено з історією НУБіП України та історією створення юридичного факультету, його традиціями і досягненнями та умовами вступу.

До учнів 9 класу, які бажають залишити стіни школи в цьому році було донесено інформацію про підрозділи університету і умови вступу з подальшою можливістю навчатись в нашому університеті.

Учням 10 класів було роз’яснено на які предмети потрібно більше звертати увагу, щоб гарно здати ЗНО і мати можливість навчатись на юридичному факультеті нашого університету.

З учнями 11 класів була проведена розмова про перелік конкурсних предметів та прохідні бали, роз’яснено умови вступу на 2015 рік та початок вступної компанії в університеті, перспективи працевлаштування і міжнародні програми, матеріально-технічне забезпечення навчального процесу.

Поліно Н.А. розповіла про гарні, світлі та зручні для навчання аудиторії, переваги здобуття вищої освіти, як студенти можуть реалізувати себе в науковій та професійній діяльності, реалізувати свої творчі здібності в художніх колективах, приймати участь у конференціях та конкурсах які відбуваються, як на факультеті так і в університеті, розвивати себе у спортивних секціях. Розповіла про бібліотечний фонд і юридичну клініку де студенти за підтримки викладачів не виходячи з 6 корпусу можуть отримати певний досвід надаючи громадянам соціально-вразливих верств населення безоплатної правової допомоги.

Завдячуючи набутим професійним навикам випускники юридичного факультету мають значні успіхи в практичній діяльності і працюють в органах державної влади, судах, органах прокуратури, правоохоронних органах та успішно ведуть юридичну практику, зокрема в аграрному секторі економіки та галузі земельних ресурсів.

Учні цікавилися обсягом держзамовлення, в яких розмірах кращі студенти отримують стипендію, соціально-побутові умови в студентських гуртожитках університету.

На завершення,  Поліно Н.А зазначила, що університет це велика родина де кожний студент, як своя дитина не залишається обділений увагою і має можливість розвиватись як особистість, а викладачі обов’язково допоможуть у розвитку кожного студента.

Дуже вдячна гарному та теплому прийому директору школи Войтенко Марії Віталіївні та заступнику директора з виховної роботи Гарматі Любові Павлівні, вчителям Новобасаньської школи.

Н.А. Поліно,
кафедра цивільного та господарського права

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook