Профорієнтаційна робота у погребищенському краю на Вінничині

4 листопада 2022, 17:00

   Погребищенський край відомий працьовитими і гостинними людьми, a також неповторними краєвидами та древньою історичною спадщиною. Розташовується він у лісостеповій зоні Придніпровської височини. Через територію низки населених пунктів протікає мальовнича річка Рось.
   У Погребищенській територіальній громаді розвинуте сільськогосподарське виробництво, яке базується на функціонуванні ряду підприємств і фермерських господарств, котрі займаються вирощуванням пшениці озимої, буряків цукрових, кукурудзи, соняшнику, ріпаку, сої, ячменю тощо.
  Для реалізації на практиці сучасних технологій захисту рослин, впровадженні розробок біотехнології і забезпеченні екологічної рівноваги агроценозів важливою є підготовка висококваліфікованих спеціалістів, які б впроваджували дані розробки на виробництві. Саме таких фахівців готує Національний університет біоресурсів і природокористування на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології.
  Завданням профорієнтаційної роботи було донести до майбутніх потенційних абітурієнтів відомості про зміст спеціальностей, за якими ведеться підготовка на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології, a також їх затребуваність на ринку праці.
   Профорієнтаційні заходи були проведені для учнів КЗ «Погребищенський ліцей № 1» та «Новофастівський ліцей» Погребищенської міської ради Вінницького району Вінницької області.
   Зустрічі були спрямовані на популяризацію спеціальностей факультету, інформуванні про сучасну матеріальну базу університету та кадрове забезпечення освітнього і наукового процесів. 

   Учням було надано вичерпну інформацію про навчання, умови проживання в гуртожитках НУБіП України, дозвілля, міжнародне стажування студентів і майбутні місця працевлаштування випускників. Особливу увагу закцентовано на консультаційно-підготовчих курсах до ЗНО на 2022/23 навчальний рік і можливості отримати додаткові бали при вступі до Національного університету біоресурсів і природокористування на спеціальність 202 «Захист і карантин рослин».

   Зустрічі проходили за дотримання усіх вимог, необхідних для сучасних життєвих реалій. Обговорення різних питань відбувалося у дружній і конструктивній атмосфері.
  Особливу подяку за допомогу в організації зустрічі з учнями висловлюємо директорам закладів освіти Носовій Тетяні Анатоліївні та Дашковій Наталії Валеріївні, a також Людмилі Миколаївні Соборовій – заступниці директорки з виховної роботи Погребищенського ліцею № 1.

Денис Мирошниченко,
здобувач вищої освіти ступеня доктора філософії за спеціальністю 202 «Захист і карантин рослин»,
Мирослав Піковський,
доцент кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook