Учена рада гуманітаріїв: результати вступної кампанії 2022 року та необхідність посилення профорієнтаційної роботи

29 вересня 2022 року
   24 вересня 2022 року відбулося дистанційне засідання Вченої ради гуманітарно-педагогічного факультету. В порядку денному були представлені актуальні питання життєдіяльності факультету в особливих умовах воєнного стану.

   Голова Вченої ради Інна Савицька розпочала засідання з надання інформації про результати діяльності гуманітарно-педагогічного факультету у вересні 2022 року. Інна Миколаївна подякувала колективу факультету за докладання максимуму зусиль й наполегливу працю під час набору абітурієнтів за непростих умов воєнного стану. Декан факультету поінформувала щодо початку навчання першокурсників, ходу їх поселення до гуртожитків, вступу до магістратури, результатів вступної кампанії до аспірантури, акредитації ОПП та ОНП, організації практичного навчання, проведення урочистого круглого столу «Незалежність України: витоки, досягнення, виклики» (24 серпня 2022 року), вагомих досягнень студентів гуманітарно-педагогічного факультету у сфері фізичної культури і спорту, визнання завідувача кафедри фізичного виховання Миколи Костенка Кращим тренером з пляжного футболу сезону 2022 року тощо.

   Заступник декана Богдан Назаров доповів про підсумки вступної кампанії 2022 року. Якість освітніх послуг, що їх надає НУБіП України, впливає і на кількісні показники контингенту студентів. Це виявляється в успішному наборі студентів за умов зростаючої конкуренції в наданні освітніх послуг та воєнного часу. Богдан Олександрович акцентував увагу на активізації функціонування Центру профорієнтаційної роботи, проведенні майстер-класів і профорієнтаційних зустрічей з учнями й вчителями.

   Участь в обговоренні взяли завідувач кафедри педагогіки Руслан Сопівник, завідувач кафедри соціальної роботи та реабілітації Ірина Сопівник, в. о. завідувача кафедри англійської філології Віра Ніконова, професор кафедри журналістики та мовної комунікації Тетяна Семашко, які закцентували на важливості моніторингу якості надання освітніх послуг здобувачам вищої освіти бакалаврату та магістратури; здійсненні перевірки відвідування занять та анкетуванні всіх учасників освітнього процесу; практики проведення відкритих лекційних та лабораторно-практичних занять.
   Голова вченої ради Інна Савицька зосередила увагу завідувачів кафедр на активізації роботи науково-педагогічних працівників на етапі підготовки до атестації електронних навчальних курсів дисциплін, оскільки саме платформа Elearn є основою дистанційного навчання, яка дає можливість повноцінно проводити переважну кількість навчальних занять, організовувати самостійну роботу студентів та контрольні заходи.
   Професор кафедри соціальної роботи та реабілітації Інна Осадченко представила наукову доповідь на тему «Інновації у вищій освіті: використання тренінгових технологій в освітньому процесі». В її основу лягли дані, отримані в результаті проведеного дослідження сучасних засобів мотивації студентів до навчання. Участь в обговоренні доповіді взяли завідувач кафедри педагогіки Руслан Сопівник, завідувач кафедри соціальної роботи та реабілітації Ірина Сопівник, завідувач кафедри іноземної філології і перекладу Світлана Амеліна, що є свідченням актуальності і нагальності теми наукової доповіді.

   Завершуючи зустріч, голова вченої ради гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька подякувала членам ученої ради за активність, поради та рекомендації, які прозвучали від них протягом засідання, та акцентувала увагу членів ученої ради на завданнях з організації освітнього процесу у жовтні 2022 року, а саме: в освітній діяльності – неухильно дотримуватися правил поведінки в умовах воєнного стану в Україні та санітарно-епідеміологічних норм у навчальних приміщеннях і на території університету; постійно моніторити якість надання освітніх послуг здобувачам вищої освіти бакалаврату та магістратури; забезпечити своєчасне та якісне проходження акредитації освітніх та освітньо-наукових програм; у науковій діяльності – підготувати ІІ Міжнародну науково-практичну конференцію «Медицина і психологія в репродукції людини – мультидисциплінарний підхід» (20 жовтня 2022 року, кафедра соціальної роботи та реабілітації); активізувати публікаційну активність НПП; доопрацювати та впотужнити підготовлені проекти НДР на 2023 рік; налагодити співпрацю з бізнесом, розрекламувати наукові послуги кафедр, активізувати роботу госпрозрахункових підрозділів; у міжнародній діяльності – активізувати міжнародну наукову співпрацю НПП із провідними зарубіжними вченими, фахівцями шляхом проведення наукових заходів у онлайн форматі з метою популяризації наукових досліджень Університету.

   Члени вченої ради розглянули й інші важливі питання життєдіяльності гуманітарно-педагогічного факультету.

 

Інна Грабовська,
секретар Ученої ради
гуманітарно-педагогічного факультету

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook