Яворський Віталій: буду вступати на нову освітню програму «Інжиніринг електроенергетичних систем з відновлюваними джерелами»

28 липня 2022 року
     Початок 2022-2023 навчального року в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження розпочинається з першого набору вступників на нову освітню програму ОС Бакалавр «Інжиніринг електроенергетичних систем з відновлюваними джерелами» спеціальності 141 – Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка.

     Ми вже відчуваємо підвищену зацікавленість абітурієнтів щодо вступу на цю програму. Майже півсотні випускників коледжів та технікумів зареєструвались в базі вступників інституту та висловили бажання продовжити навчання на новій освітній програмі. Для більш широкого ознайомлення з особливостями змісту та реалізації нової освітньої програми ОС Бакалавр «Інжиніринг електроенергетичних систем з відновлюваними джерелами» пропонуємо інтерв’ю з нашим вступником, випускником Бережанського фахового коледжу Віталієм Яворським.

  • Для знайомства, розкажи, будь ласка, про себе.

— Я закінчив дев’ятий клас Вербівської загальноосвітньої школи на Тернопільщині і вступив на навчання до ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України». Одним із моїх улюблених предметів є математика, також цікавлюся українською та зарубіжною літературою.

  • Які спеціальності та розглядав, перед тим як обрати майбутню професію?

     — Мій дідусь був електриком, лагодив різне обладнання... Тож ще з дитинства, років з п’яти, або шести, граючись я пробував ремонтувати іграшки. Пам’ятаю, щось вдавалось мені відремонтувати. Тому, після закінчення школи, я розглядав лише електротехнічні спеціальності, хоча мені радили вступати на комп’ютерну інженерію. Але я точно знав, яким фахом хочу опанувати у майбутньому.

  • Які враження справили на тебе проведені нашим інститутом профорієнтаційні заходи та дні відкритих дверей Національного університету біоресурсів і природокористування України?

     — Позитивні, все будо дуже інформативно та доступно для сприйняття. Особливо це стосується заходів, які проводились у дистанційному форматі. Можна з будь-якого куточку світу взяти участь у вебінарі, послухати і задати питання. Не кожен зможе, особливо у теперішній час, приїхати до Києва.
     Формат вебінару дозволяє комунікувати і чути дискусію учасників з різних питань, про які сам інколи й не думаєш. Наприклад, я дізнався про різні види очного навчання, дуальну освіту в інституті, програму подвійних дипломів і ін.

  • Ви бували раніше на території Національного університету біоресурсів і природокористування України? Можливо відвідували студентське містечко?

     — На жаль, я не відвідував університет. Але детально ознайомився з офіційним сайтом університету, вебсторінкою ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. Подивився, насамперед, відеоролики і віртуальну екскурсію лабораторіями кафедри електропостачання ім. В.М. Синькова. Аудиторії та лабораторні стенди мене вразили своєю сучасністю та насиченістю технічними засобами і обладнанням.
     Але, безумовно, дуже хочу на власні очі побачити університетський кампус в Голосіїво.

  • Чи є якісь побоювання щодо успішного складання Національного мультипредметного тесту?

     — У свій час я готувався до ЗНО, мені здається що НМТ буде скласти простіше. Складність полягає в тому, що не до всіх предметів НМТ я однаково готовий. Щодо мотиваційного листа: я відвідав майстер-клас з написання мотиваційного листа у формі вебінару, який організував НУБіП України. Це було дуже корисно.

  • Що ти очікуєш від навчання за освітньою програмою «Інжиніринг електроенергетичних систем з відновлюваними джерелами» спеціальності 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка?

     — Основна мотивація для мене - стати професіоналом у сфері сучасної електроенергетики, оволодіти знаннями для працевлаштування у велику енергетичну компанію рівня «Обленерго».
     Важливим є те, що у цій освітній програмі значну частину дисциплін присвячена відновлюваним джерелам енергії. Сьогодні це дуже актуально, адже технології альтернативних стрімко розвиваються і знаходять все більше поширення.

  • А чим ти займаєшся у свій вільний час, яке дозвілля тобі до вподоби?

     — Здебільшого займаюся спортом. Для самонавчання використовую відеоконтент YouTube про ремонт електротехніки, комп’ютерів та мобільних телефонів. Мені це дуже цікаво.

Розмову вів Андрій Петренко,
доцент кафедри електропостачання ім. проф. В.М. Синькова

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook