ПАЛАЮТЬ БУДИНКИ, ЗАВОД, А СИЛЬНИЙ ВІТЕР ЗАВАЖАЄ ГАСИТИ ПОЛУМ'Я: В РОСІЇ СПАЛАХНУЛИ МАСШТАБНІ ПОЖЕЖІ

7 травня 2022 року
Волинські новини

У Росії в Омській області спалахнули масштабні пожежі. Там горять ліси, суха трава, будинки та завод.

Вогонь швидко поширюється, оскільки в цьому регіоні ще й сильний вітер. Через це місцева влада ввела в області режим надзвичайного стану.

Про це повідомляють регіональні російські видання, місцеві телеграм-канали та МНС РФ, передає ТСН.

Як зазначається, в місті Омськ суха трава спалахнула одразу в 4 місцях. Також на 12 локаціях в Омському районі палають ліси площею орієнтовно 10 гектарів.

Суха трава на території Омської області горить у селищах Магістральне, Зелене та селі Ребрівка. А у місті Називаєвську вогонь дістався до будинків. Відомо, що горить вже 20 житлових будинків та 9 нежитлових.

Російські пожежники тривалий час не можуть ліквідувати займань через сильний вітер, через що вогонь швидко поширюється. У МНС РФ причиною пожеж називають необережне поводження з вогнем. Загалом росіяни гасять пожежі в 130 місцях. Разом з тим жителів Омської області «заспокоюють», що схожа ситуація і в інших регіонах РФ.

Та і це ще не все: в Омську місцеві жителі у телеграм-каналах бідкаються на пилову бурю, через що на вулиці неможливо перебувати. Також у цьому місті чути запах горілого та з’явився смог.

Крім цього, в Омську горить місцевий маслосирзавод. Це сталось через коротке замикання. Уже згоріло 4 приміщення.

 

Джерело: Волинські новини. https://www.volynnews.com/news/all/palaiut-budynky-zavod-a-sylnyy-viter-zavazhaye-hasyty-polumia-v-ros/

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook