СЕМІНАР-НАРАДА КЕРІВНИКІВ БІБЛІОТЕК ВСП НУБіП УКРАЇНИ

17 лютого 2022 року

 

116 лютого 2022 року працівники наукова бібліотека НУБіП провели щоквартальну онлайн семінар-нараду для директорів та завідувачів бібліотек відокремлених структурних підрозділів.

5

З вітальним словом до учасників зустрічі звернувся Олександр САНЧЕНКО, начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання, відзначивши важливість проведення таких заходів та можливості обміну досвідом щодо реалізації основної місії бібліотек, особливо, в умовах дистанційного навчання.

3

Директорка наукової бібліотеки НУБіП України Тетяна КІЩАК, у своїй доповіді проаналізувала матеріали звіту Міжнародної федерації бібліотечних асоціацій та установ (IFLA) за 2021 р. та особливо акцентувала увагу на основні тенденції формування майбутнього бібліотек та бібліотекарів підкресливши, що користувачі віддаватимуть перевагу віддаленому доступу до бібліотечних послуг, а тому бібліотекарям варто навчатися впродовж свого життя, опановуючи нові вміння та навички.

6

В роботі семінару взяла участь завідувачка бібліотеки коледжу Ольга МИХАЙЛИШИН. У своїй доповіді «Сучасні аспекти культурно-просвітницької та виховної роботи бібліотеки» охарактеризувала важливі напрямки виховної та культурно-просвітницької роботи бібліотеки коледжу як складової виховної системи коледжу, що спрямована на збереження національно-патріотичних традицій, сприяє розвитку і вихованню моральних якостей особистості, розвиває почуття гуманізму, орієнтації на українську культуру, мову, формує у молоді позитивне ставлення до загальнолюдських цінностей і привертає до читання якісної літератури.

24

Актуальними, цікавими і змістовними були доповіді Оксана КАЧМАР, директорки бібліотеки ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічнічний інститут» про основні напрями роботи книгозбірні в сучасних умовах, та важливу роль бібліотекарів в інформаційно-бібліографічному супроводі наукових досліджень науково-педагогічних працівників інституту та Неллі МАРКОВОЇ-ПИПКО, заступниці директорки наукової бібліотеки НУБіП України, яка розкрила тему інформаційного супроводу дистанційного навчання бібліотекарями та підкреслила важливість для бібліотеки якісно забезпечувати інформаційні потреби користувачів у будь-якому форматі, особливо в нинішніх умовах змішаного навчання студентів.  

7

Щиро дякуємо нашим колегам з базового університету за проведену зустріч та надану можливість обмінятися досвідом і отримати методичну підтримку що є корисними в їх подальшому використанні у роботі бібліотеки.

Тетяна МАЛОПІНСЬКА,
бібліотекарка
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook