Факультет аграрного менеджменту: в проєкті «Агрокебети» розпочались заняття в другому семестрі

20 січня 2022 року
     Вже традиційно третій рік поспіль магістри ОП "Адміністративний менеджмент" факультету аграрного менеджменту розпочинають першими навчання у весняному семестрі.

     Відповідно до рекомендацій стейкхолдерів ОП «Адміністративний менеджмент» та Наглядової ради проєкту "Агрокебети", початок практичного навчання студентів, що обрали навчання за цією освітньою програмою, має розпочинатись одночасно з початком активної фази виконання виробничих завдань та процесів на виробництвію. Учасники навчального процесу розпочали своє навчання вже цього тижня в онлайн форматі, щоб з початку квітня 2022 р. відбути в обрані компанії на практичне навчання. 

     Розпочався другий семестр з першої пари Олександри Ралко, доцента кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності, в рамках курсу "Побудова команди та управління персоналом".

    Вже протягом першої зустрічі здобувачі мали змогу зосередитись на розгляді ключових принципів формування команд та етапів їх розвитку, сутності командного підходу в управлінні підприємством, ключових ознак команди, відмінності команди від групи людей тощо. 

     В перший день студенти також розпочали заняття в рамках курсу "Бізнес моделювання та управління проєктами" з Ольгою Костюк, доцентом кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності. В рамках курсу "Сучасні підходи та інструменти менеджменту" відбулась гостьова лекція за участю Андрія Загорулька, керівника Полтавського кластеру групи компаній агрохолдингу ІМК, експерта з організаційного розвитку та систематизації компаній, що має практичний досвід понад 13 років управління найбільшими підприємствами України. 

     Зокрема, цикл лекцій в рамках зазначеного курсу було розроблено за участю практиків бізнесу і буде присвячено розгляду практичних кейсів з використання Теорії обмежень Голдрата, LEAN менеджменту ощадливого виробництва та використання методології Адізеса для майбутнього практичного застосування під час практичного навчання студентів та їх співпраці з менторами, топ-менеджерами агробізнесу. Визначальною особливістю цього курсу із залученням практиків та представників бізнесу є те, що теоретичні аспекти розглядаються з точки зору практичних кейсів як аграрного бізнесу, так і різних сфер економічної діяльності суб'єктів господарювання.

     Другий день навчання студентів був присвячений системам сучасних технологій в агробізнесі, що розпочався з інноваційного курсу "Смарт-технології в агроменеджмент" Руслана Басараба, доцента кафедри комп'ютерних наук факультету інформаційних технологій. На третій та четвертій парах цього дня під час курсу "Системи сучасних технологій: Агрономія" студенти разом з проф. Світланою Каленською розглянули теми: "Озимі зернові культури" і "Стандарти якості продукції сільськогосподарських культур".

     А в рамках курсу "Системи сучасних технологій: Агроінженерія" розпочався цикл гостьових лекцій Олександра Суханова, менеджера з маркетингу компанії "Нью Холланд" в Україні та Молдові.

 

   Цикл гостьових лекцій Олександра Суханова буде присвячено розгляду технічних особливостей використання комбайнів та навантажувачів, останніх інноваційних розробок для забезпечення високої ефективності під час жнив тощо.

     Заслуговує на увагу те, що структура та наповнення цих модульних частин загального освітнього компоненту "Системи сучасних аграрних технологій" було розроблено у тісній співпраці з бізнесом з метою формування у студентів ОП "Адміністративний менеджмент" знань та оволодіння навичками під час практичного навчання сучасним технологіям для швидшої інтеграції та миттєвого залучення до активної роботи в компаніях без етапу адаптації після випуску з університету.

Анатолій Остапчук,

декан факультету аграрного менеджменту 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook