30 РОКІВ СТВОРЕННЯ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

6 грудня 2021 року

 

26 грудня 1991 року назавжди увійде в історію України як одна із дат державотворчого процесу доби незалежності, такий особливий, та водночас стандартний для всіх республік, що проголосили свою самостійність тоді. Разом із «парадом суверенітетів» стартував також «парад присяг», коли нові військовослужбовці створювали лави нової держави.

Саме цього числа тоді новообраний президент України Леонід Кравчук підписав Закон «Про Збройні Сили України», давши початок нової опори та захисту.

Сьогодні ми відзначаємо великий ювілей, 30-ту річницю створення ЗСУ.

1

Ця дата має неабияке значення в нашій свідомості, бо ті роки не лише є відрізком часу, але й цілими періодами формування величі та гордості нашої України. Нашими захисниками пройдено великий шлях модернізацій, реформ, нововведень, випробувань часом та обставинами. Попри всі труднощі наша армія проходила героїчні гартування, а сьогодні ми бачимо як Збройні Сили України відважно захищають кордони і територію України від «східного агресора». У виклику війни за збереження нашої незалежності ми бачили, як обкрадена та понівечена владними злочинними режимами армія швидко відновилась, силою та вірою громадян, волонтерів, добровольців та кожного свідомого захисника, і вже через рік наші герої стали однією з найкращих армій Європи, що героїчно бореться з найбільшим на континенті звіром –агресором.

3456

Тому у сьогоднішній святковий день, вітаючи наших захисників та усіх хто служили, служать чи служитимуть, перш за все низько схиляємо голови перед усіма хто своєю доблестю та відвагою творив виличним це свято, перед тими, хто поклав своє життя за нашу волю та незалежність, хто зараз служить народові України і тримає лінію оборони.

7

Наш Бережанський фаховий коледж щиро бажає усім захисникам виличних благ, нехай міцніє броня і тактика, тіло і дух, а мирне небо над рідною домівкою завжди творить життя щасливим у своїй захищеній вільній державі. Ми щасливий народ, бо маємо славетних синів і дочок, що завжди готові до хитрощів та підлості ворогів, і у всі часи стояли на захист рідної землі. Нехай Всевишній оберігає кожного військовослужбовця України під своїм покровом, а рідні земля дає сили та твердості, бо Ви є гарантом нашої свободи, суверенності, Ви опора, гордість та слава України.

З 30-ю річницею створення Збройних Сил України!

Віталій СКАСКІВ,
викладач циклової комісії гуманітарних дисциплін
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook