Очне навчання на юридичному факультеті: максимально відпрацювати soft skills та hard skills

6 грудня 2021 року
     Заклади вищої освіти, які мають намір зайняти перші позиції у рейтингових списках, завжди опікуються питаннями удосконалення організації навчального процесу. Сьогодні ці наміри підкріплюються ще й таким глобалізаційним викликом, як Covid-19, який змусив перевести процес навчання у дистанційний формат. А онлайн-навчання викликає певну стурбованість громадськості, оскільки ставить під сумнів якість підготовки фахівців. НУБіП завжди швидко реагує на суспільні запити, Тому при першій же нагоді, послабленні карантинних обмежень, запросив своїх студентів до аудиторій.

     Студенти 1-го та 2-го курсів бакалаврату вийшли на очне навчання, щоб протягом наступних двох тижнів пройти інтенсивний курс практичної підготовки, закріпити отримані у дистанційному форматі знання та набути таких необхідних для юриста-фахівця soft skills та hard skills.

 

     У цьому семестрі в їх навчальних планах є такі обов’язкові компоненти загального та професійного циклу підготовки, як історія держави і права зарубіжних країн, судові та правоохоронні органи, римське приватне право, теорія держави і права (1-й курс), історія вчень про державу і право, конституційне право, кримінальне право, кримінальний процес, адміністративне право, цивільне право (2-й курс).

 

 

     Кожний з науково-педагогічних працівників факультету, який забезпечує навчання на цих курсах, обрав свої власні підходи до цього, говорить декан Олена Яра. Серед них інтерактивні методи проведення навчальних занять для заохочення мовлення (виступи, обговорення, мозкові штурми), індивідуальної діяльності студентів (опитування, робота над помилками), роботи в парах (вимушені дебати, імітаційні ігри) та групової роботи (ротації, «дерево рішень», експертні оцінки). Звісно, це – неповний перелік інструментів, які має у своїй педагогічній валізі кожний викладач. Головне, вміло їх використати, щоб отримати максимальний результат.

Валентин Обрамбальський 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook