Анонс результатів дипломних робіт. Фінішна пряма до захисту молодих агрономів магістрів

26 листопада 2021 року
Ось і підходить до кінця 2021 рік. Перший сніг як ніщо інше нагадало про приближення новорічних свят. Такий хвилюючий момент. Та не всі зараз переймаються підготовкою новорічних подарунків. В Національному університеті біоресурсів і природокористування України традиційно в передноворіччя на фінішній прямій до випуску магістри другого року.

Агробіологічний факультет також живе університетськими традиціями. Магістри спеціальностей 201 «Агрономія» та 203 «Садівництво та виноградарство» плідно працювали впродовж всього терміну навчання над виконанням дослідів для магістерської роботи. Наукова спільнота факультету  надавали поради, рекомендації, допомагали вирішувати складні питання і брали участь в їх навчальному і науковому житті. І зараз вони, молоді дослідники, пройшовши перший етап допуску до захисту – перевірна унікальності робіт – з готовністю анонсували нам результати власних досліджень на постерній конференції 23-24 листопада.

Однією з перших розпочала чергу конференцій кафедра грунтознавства та охорони грунтів ім. проф. М.К. Шикули. Професор кафедри, декан агробіологічного факультету Оксана Тонха розпочала її з привітального слова та підбадьорення студентів, для яких це була перша репетиція захисту дипломних робіт. Після заслуховування, завідувач кафедрою, доцент Юрій Кравченко разом з колективом кафедри дали цінні настановчі поради.




Продовжила естафету кафедра овочівництва і закритого грунту. Десятьом магістрам кафедри вдалося вразити слухачів власними досягненнями та відкриттями. На завершення постерної сесії виступив завідувач кафедри, доцент Іван Федосій. Він  порадив доповідачам актуалізувати більше уваги на унікальність своїх досліджень та побажав подальшого успіху і кар’єрного зростання.

 

Кафедра агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна на чолі із завідувачем кафедри, професором Анатолієм Бикіним провели постерну конференцію в межах роботи Міжнародної науково-практичної конференції «Агрохімічні ресурси та управління біопродуктивністю агроландшафтів».

 

 

Випуск кафедри  садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка поповнився на 8 магістрів денної та 6 заочної форми навчання. Завідувач кафедри, доцент Борис Мазур та колектив кафедри доклали максимум зусиль, щоб дистанційний режим конференції відбувся в максимально дружній і в той же час конструктивній атмосфері. Доповідачі викладалися на повну і уважно занотовували всі рекомендації і пропозиції до їх доповідей.

 

Професор Семен Танчик очолив постерну конференцію кафедри землеробства та гербології. Цього року магістрам вдалося здивувати всіх присутніх змістовністю проведених робіт і ґрунтовними польовими дослідженнями. Також варто зазначити, що молоді науковці підтвердили свої знання і досвід здобутими посадами в агрофірмах.

Постерна конференція кафедри рослинництва відбулася на чолі завідуючої кафедри, професора Світлани Каленської. На завершення викладачі кафедри після висловлення порад привітали з переходом на фінішну пряму до захисту та завершення навчання.

 

Завідувач кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика, професор Григорій Подпрятов з задоволенням заслухав постерні доповіді 19 майбутніх випускників кафедри. Особливу увагу він віддав відповідності робіт установленим вимогам, а також був ініціатором жвавої дискусії студентів на теми по спеціальності, адже ще вчорашні студенти завтра здобудуть ОС Магістр. А тому завідувач і колектив кафедри доклали максимум зусиль до відповідності студентів цьому званню.

Завідувач кафедри генетики, селекції та насінництва ім. проф. М.О. Зеленського, доцент Олександр Макарчук разом з колективом кафедри провели постерну конференцію для магістрів-випускників із залученням гуртківців кафедри «Селекціонер генетик», адже кожен член великої родини селекціонерів захотів підтримати майбутніх колег на шляху до фінішу навчання. Також за проведенням відкритого голосування члени кафедри визначили переможця конференції Андрія Ракова. Також відзначили роботи Олександра Чижова, Олександра Чурути та Марини Можарівської яким присвоїли друге місце. Сподобалися роботи Анатолія Шиппа та Олександра Кедича.

 

 

Активну участь в контролі якості проведення постерних конференцій прийняли заступник декана, доцент Володимир Завгородній та представниця навчальної частини університету, доцент Тетяна Власенко.

Шановні магістри-випускники, ви пройшли не легкий шлях для того щоб стати справжніми дослідниками, довели, що ваші роботи дійсно унікальні та цінні. Попереду у вас залишився фініш - захист дипломних робіт. Бажаємо вам успіхів на цьому шляху, натхнення в підготовці доповідей. Сподіваємося ви уміло скористаєтеся порадами, які отримали впродовж навчання та на постерній конференції. Ви довели на кафедрі, що гідні звання дослідника, тепер покажіть, що ви найкращі факультету, університету та всьому світу!

Успіхів!!!

Володимир Завгородній,
заступник декана агробіологічного факультету
Тетяна Власенко,
доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook