Житомирська область: упродовж минулої доби вогнеборцями області ліквідовано 17 пожеж сухої рослинності та ще 6 – сміття

25 жовтня 2021 року
Державна служба України з надзвичайних ситуацій

 Упродовж минулої доби на території Житомирщини вогнеборцями ліквідовано 23 загоряння сухої рослинності, чагарників та сміття, що сталися на відкритих територіях, як в межах населених пунктів так і поблизу них. Загалом вогнем пройдено майже 20 га території. На одній з таких пожеж, ймовірно під час самостійного гасіння полум’я, що наближалося до житлового будинку, загинув 80-річний чоловік. Детальніше про дану надзвичайну події повідомлялося напередодні.

Так, 21 жовтня о 14:38 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухої рослинності на полі, що в с. Романівка Квітневої територіальної громади Житомирського району. На місці події бійці ДСНС встановили, що на відкритій території горить суха рослинність на площі біля 2 га. Через поривчастий вітер вогонь швидко поширювався в бік приватних домогосподарств.

Рятувальники за допомогою підручних засобів, «хлопавок» та подачі води від пожежного автомобіля о 15:25 пожежу локалізували та о 16:20 – ліквідували. В результаті вогнем знищено 2 га сухої трави та чагарників. Бійцям ДСНС вдалося зупинити вогонь та не допустити його подальшого поширення на будівлі громадян.

Ще одне загоряння сухостою рятувальники ліквідували о 18:48 в с. Пиріжки Малинської територіальної громади Коростенського району, де через вітер вогонь швидко розповсюджувався. В результаті вогнем пройдено 2 га території. Вогнеборцям вдалося запобігти поширення полум’я на більшу площу.

До того ж, упродовж минулої доби вогнеборці області 6 разів залучалися до гасіння сміття, що зайнялося на відкритих ділянках місцевості. У результаті вогнем пройдено майже 0,8 га території.

Наразі остаточні обставини даних надзвичайних подій встановлюються фахівцями.

41.jpg

 

Джерело: Державна служба України з надзвичайних ситуацій. https://www.dsns.gov.ua/ua/Nadzvichayni-podiyi/130466.html

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook