Випускниця Гусятинського коледжу [Ірина Кучарська]: харчові технології – це мрія мого життя
Саме так озвучила свою мрію випускниця Гусятинського коледжу, що на Тернопільщині Ірина Кучарська. Для її здійснення дівчина обрала факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК.
-
Звідки дізналась про НУБіП України та про факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК?
– Моє навчання в коледжі доходить до логічного завершення. Вже зовсім скоро отримаю диплом молодшого спеціаліста, і постане питання: «Чим займатись далі: іти працювати, чи продовжувати здобувати освіту?». Я віддаю перевагу другому варіанту. Адже вища освіта відкриває нові можливості і перспективи.
Чесно кажучи, Київ, як місто для подальшого навчання, не входив у мої плани. Але, волею долі так сталося, що у листопаді минулого року до нашого коледжу завітав Володимир Василів, який розповів нам про НУБіП України, спеціальності і освітні програми, за якими здійснюється підготовка фахівців на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК, специфіку навчання і перспективи працевлаштування після закінчення університету.
І моя думка кардинально змінилась. Особливий інтерес у мене викликала інформація про нову освітню програму «Технології здорового харчування, оздоровчих та фітнес продуктів».
-
Чому саме ця спеціальність?
– На жаль, сучасна людина, в силу своєї зайнятості та наявності різних спокус, все менше звертає увагу на стан свого здоров’я. Веде малорухливий спосіб життя, вживає неякісні харчі, не займається фізкультурою та спортом. А це призводить до виникнення різних хвороб, прискорення процесу старіння, і зрештою до зменшення тривалості життя. Ця проблема дуже актуальна і для нашої країни. Адже згідно останніх даних кількість населення в Україні зменшилась до 37 мільйонів. І на мою думку, це сталось не тільки через політичні, економічні та екологічні проблеми. А насамперед через недбайливе ставлення українців до свого здоров’я.
Тому вважаю, що необхідно розвивати у людей здатність оцінювати рівень індивідуального здоров’я, аналізувати спосіб життя та його вплив на здоров’я для того щоб бути здоровими, енергійними і життєрадісними.
-
Твоя думка: яка основна місія цієї професії?
– Повинен бути спеціаліст, який вмітиме здійснювати оцінку та корекцію раціону харчування людини, надаватиме рекомендації щодо ведення здорового способу життя.
Також важливою місією цієї професії є пропагування основних принципів раціонального харчування для того щоб спонукати людей до здорового способу життя, та активного дозвілля оздоровчої спрямованості. І це є підґрунтям для повноцінного різностороннього розвитку як кожної окремої людини, так і нації в цілому. Сильної нації справжніх патріотів України!
-
Чого чекаєш від навчання в університеті?
– Нових знань та мати змогу застосувати їх на практиці. Сподіваюся, викладачі зможуть допомогти мені розкрити в собі справжнього спеціаліста-професіонала. Я не чекаю від навчання чогось неймовірного. Просто знаю, що все залежить від мене, а не від аудиторії чи викладача. Єдине моє бажання – професіоналізм викладачів, щоб я змогла перейняти в них все що знадобиться мені у виробничій чи науковій діяльності. НУБіП України, на мою думку, є найкращим освітнім закладом України. Впевнена, що навчання тут буде достойним. Я знаю, що зможу досягти багато завдяки НУБіП України та факультету харчових технологій! Адже здорове харчування – це ключ до якісного життя!
Розмовляла декан факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК
Лариса Баль-Прилипко