На кафедрі мікробіології, вірусології та біотехнології провели відкрите заняття з дисципліни «Мікробіологія у тваринництві»

6 грудня на кафедрі мікробіології, вірусології та біотехнології доцент Мельник М.В. та професор Яблонська О.В. провели показове лабораторне заняття на тему «Мікрофлора молока, молочнокислих продуктів і м’яса» з дисципліни «Мікробіологія у тваринництві» для студентів 1 групи 2 курсу ОС «Бакалавр» факультету тваринництва та водних біоресурсів напрямку «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».
Лабораторне заняття складалося з двох частин – теоретичної і практичної. Під час теоретичної частини доцент Мельник Марія Василівна розказала про мікрофлору молока, шляхи потрапляння патогенних мікроорганізмів у організм корови чи безпосередньо у молоко при його отриманні; методи дослідження молока; властивості мікрофлори молока та молочнокислих продуктів; правила зберігання цих продуктів та їхні вади при порушенні правил зберігання і транспортування. Про небезпеку харчових отруєнь молоком та молочнокислими продуктами, що містять патогенні мікроорганізми, студенти напередодні дізналися на лекції, яку провела професор Яблонська Оксана Валентинівна.
Також Марія Василівна розказала про мікрофлору м’яса, методи визначення його свіжості, можливі шляхи контамінування м’яса патогенними та непатогенними мікроорганізмами, які псуватимуть його при зберіганні, транспортуванні та можуть потрапляти у м’ясні вироби.

читати далі...