Науковий напрям діяльності Інституту
• розробка методик з визначення якості і безпеки харчових продуктів, їх ідентифікації (спільно з УЛЯБП АПК);
• розробка гармонізованих до європейських та міжнародних національних стандартів на продовольство та технології його одержання і переробки;
• моніторинг токсичних сполук у довкіллі України та харчовій сировині їх вплив на якість і безпечність;
• моніторинг стану і вирішення актуальних питань харчування дітей і дорослого населення України;
• популяризація серед населення наукових і практичних основ раціонального харчування і здорового способу життя;
• оцінка перспективності, доцільності та відповідності потребам людини нових технологій харчових продуктів (нанотехнології, генномодифіковані продукти);
• створення технології виробництва якісно нових харчових продуктів з направлено зміненим біохімічним складом, відповідно до потреб організму людини;
• удосконалення системи зберігання продовольства на всьому шляху пересування сировини і готової продукції від поля (ферми) до споживача, що забезпечує максимальне збереження якості та зниження втрат біологічної цінності продуктів