Школа юного географа: Катерина Лук'янчук провела урок старшокласникам Ніжинської загальноосвітньої школи №10

11 квітня 2021 року
     Вже стає доброю традицією для факультету землевпорядкування проводити онлайн-уроки з географії для учнів Ніжинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 10. Цього разу майстер-клас учням 10-их та 11-их класів провела асистентка кафедри геодезії та картографії, викладач з географії на підготовчих курсах в НУБіП Катерина Лук’янчук. А тема зустрічі була присвячена розв’язуванню задач за топографічними картами.

     Це вже не перша така зустріч в рамках партнерського співробітництва між НУБіП України та Ніжинською загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів № 10. Тому відчувалась приятельська атмосфера. Директор школи Сергій Никонець представив присутніх класних керівників та вчителя географії Діану Шмаровоз, Тетяну Чабалу, Світлану Харечко, а також запрошених гостей – декана факультету землевпорядкування Тараса Євсюкова, його заступника Олександра Шевченка й асистента кафедри геодезії та картографії Катерину Лук’янчук.

     Першим до слова був запрошений Тарас Євсюков. Він пригадав, що раніше такі зустрічі проходили офлайн, у стінах ніжинського загальноосвітнього закладу, проте ми вимушені адаптовуватися і рухатися тільки вперед. Нині ми вчимось жити, працювати і навчатися у нових для нас умовах. Життя змінюється, а у випускників – особливо! Адже зараз їхньою головною метою є обрання подальшої дороги в житті. Попереду ЗНО, яке потрібно здати добре і вступити на бажану спеціальність. Тому важливо знати особливості і приховані деталі завдань, про які й розповість – Катерина Лук’янчук.
     Катерина Анатоліївна розпочала урок з того, що тема, яка буде розглядатися, є надзвичайно актуальною при підготовці до ЗНО з географії. Адже щороку серед завдань найвищого рівня складності зустрічаються саме завдання по топографічній карті. Вони оцінюються найвищою кількістю балів. Тому на цьому надзвичайно важливо зосередити свою увагу. Протягом уроку учні дізнались про основні типи задач на топографічній карті і способи їх розв’язання: визначення географічних та прямокутних координат, напрямів та відстаней, абсолютних та відносних висот, крутості схилів і т.д.
     Сергій Никонець зазначив, що зовсім недавно теж зіткнувся зі схожими задачами, які описані в презентації і вирішуються землевпорядниками. Тому ці питання є важливими і обравши фах землевпорядника, ніхто не залишиться без роботи.

     Далі до виступу долучився Тарас Євсюков, показавши учням як дистанційно вони можуть познайомитися з факультетом землевпорядкування. У факультету є офіційних сайт, а також сторінки у популярних соціальних мережах і месенджерах Facebook, Instagram, Telegram та навіть TikTok! Крім того вже зовсім скоро, 17 квітня 2021 р., відбудеться День відкритих дверей онлайн. Тарас Олексійович запросив бажаючих долучитися до заходу і познайомитися із НУБіП, спеціальностями, отримати відповіді на всі питання щодо вступу, навчання, дозвілля, проживання, отримати відповіді на інші запитання, що цікавлять.
     До обговорення долучались і вчителі, і учні. Особливо варто відзначити активність президента школи, учениці 10-го класу Олександри Моруги.

     Маємо надію, що отримані знання допоможуть учням і ми побачимо їх у навчальних аудиторіях вже наступного навчального року!

Олександр Шевченко,
заступник декана
факультету землевпорядкування 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook