Рейтингова комісія НУБіП України розглянула пропозиції до нової редакції "Положення про планування та облік роботи науково-педагогічних працівників НУБіП України"

18 лютого 2021 року

17 лютого 2021 року відбулося чергове засідання рейтингової комісії. На його початку голова комісії, перший проректор  Ігор Ібатуллін, ознайомив присутніх із підсумками рейтингу роботи НПП за 2020 рік, додавши, що робочою групою представників комісії проведено аналіз розподілу годин за кожним видом діяльності для перегляду ряду показників, які сприятимують додатковій мотивації та стимулюванню роботи НПП, а це, у свою чергу, призведе до посилення позицій НУБіП України в різноманітних рейтингах ЗВО.

Ігор Ібатуллін акцентував увагу, що на розгляд рейтингової комісії надійшла низка пропозицій від деканів та директорів, а також від начальників служб. Пропозиції були вивчені, проаналізовані та зведені у робочий проєкт додатків до "Положення про планування та облік роботи науково-педагогічних працівників НУБіП України" у 2021 році.

Було відзначено, що рейтингова система розглядається з огляду на забезпечення якості вищої освіти, стимулювання діяльності науково-педагогічних працівників, а також забезпечення вимог для підтвердження Університетом статусу національного й дослідницького. Саме ці критерії й стали пріоритетними в процесі вдосконалення додатків до "Положення про планування та облік роботи науково-педагогічних працівників НУБіП Україн" у 2021 році.

Оскільки стратегічний курс розвитку Університету – "Голосіївська ініціатива 2025" – визначений, серед всіх пропозицій структурних підрозділів пріоритетного статусу набули ті види робіт, що формують академічну репутацію та дослідницький статус. Відповідно такі показники підтвердили в 2021 році вищі нормативи часу порівняно з іншими нормативами, що можуть стосуватися окремих НПП Університету.

Їх і прокоментували в "Положенні про планування та облік роботи науково-педагогічних працівників НУБіП України" на 2021 рік за розділами проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, начальник навчального відділу Віктор Шевчук, начальник науково-організаційного відділу Вікторія Самсонова, начальник відділу науково-технічної інформації Вікторія Мельник та директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Геннадій Ржевський, акцентувавши увагу на збільшенні норм часу за видами робіт, що ґрунтуються на критеріях національного та дослідницького університету, а також внесенні редакційних коригувань й уточнень у розділах навчальної, наукової та навчально-методичної роботи.

Під час обговорення основних положень оновленого варіанту додатків "Положення про планування та облік роботи науково-педагогічних працівників НУБіП України" у своїх виступах звернулися проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук, учений секретар Оксана Барановська, заступник начальника планово-фінансового відділу Тетяна Костюк, голова Первинної профспілкової організації НУБіП України Ростислав Тарасенко.

Члени комісії одностайно підтримали пропозицію схвалити основні зміни до "Положення про планування та облік роботи НПП" на 2021 рік, а низку дискусійних питань доопрацювати робочими групами та винести на розгляд рейтингової комісії на наступне засідання.

Вікторія Мельник,
начальник відділу науково-технічної інформації
Ярослав Рудик,
секретар рейтингової комісії

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook