Першокурсники факультету землевпорядкування поринули у навчальний процес!

11 жовтня 2020 року
Нові знайомства, невичерпні знання, старт з дуже крутими викладачами, приємна втома після пар – це все про незабутні перші три тижні навчання першокурсників на факультеті землевпорядкування НУБіП України.

Ще минулого року я лише мріяла та прагнула вступити в НУБіП України (до речі, навчалась на підготовчих курсах і брала участь в Олімпіаді), а сьогодні вже щаслива студентка факультету землевпорядкування. Перші тижні пролетіли швидко. Це нові знайомства з викладачами, одногрупниками і територією університету. Дорога до навчальних корпусів – одне задоволення. Кожен з них має дуже зручне розташування і зони відпочинку між парами. Але особисто для мене, атмосфера на Васильківській 17 – найкраща, найтепліша та вже дуже рідна.

Навчання на факультеті землевпорядкування – це кожен день нова, корисна і дуже цікава інформація. І дуже важливо – постійна практична підготовка. Ось, наприклад, лабораторні заняття з дисципліни «Топографія» у нас проходять на свіжому повітрі і ми вже встигли опанувати теодоліт та навчилися ним вимірювати горизонтальні кути. Допомогли нам у цьому доцент кафедри геодезії та картографії Євгенія Кривов'яз та старший викладач цієї кафедри Олена Малашевська. Почали одразу з найскладнішого, бо як сказав лектор – декан факультету Тарас Євсюков, у перші тижні головний акцент робимо на лабораторних заняттях і набутті практичних навиків, тих, яких не можливо отримати дистанційно.

Дуже цікаво було доторкнутися до скарбнички мінералів на заняттях з дисципліни «Геологія з основами геоморфології». Доцент Юрій Кравченко проводить для нас захоплюючі заняття англійською. Після таких неймовірно цікавих пар, найбільш не хочеться переходу на дистанційне навчання. Адже практичні навички та групові роботи не зможуть замінити жодні сучасні технології. Крім того, практика вчить працювати командою, що дуже важливо у професії землевпорядника.

Чи складно навчатись? Зовсім ні, бо викладачі завжди готові прийти на допомогу та пояснити незрозумілий матеріал. Вміти висловлювати свою думку й погляди, бути вправним керівником, знати історію своєї країни – вчить нас професор Василь Стрілець на дисципліні "Історія української державності”. Але як в сучасному світі без новітніх технологій? З легкістю опанувати «Геоінформатику» і комп’ютерні програми допомагає нам на лекціях доцент Олег Дроздівський, а вже практикуємо разом з нашим куратором групи, доцентом Антоніною Москаленко.

Я твердо переконана, що зробила правильний крок в майбутнє та обрала найпрестижніший факультет найкращого університету країни. Адже професія землевпорядника – є дуже важливою та незамінною як сьогодні, так і в майбутньому.

 

Ольга Пронь,
студентка І курсу
факультету землевпорядкування

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook