Більше 250 студентів отримали перші погони офіцерів запасу

12 вересня 2020 року
     Сьогодні більше 250 студентів Національного університету біоресурсів і природокористування України та інших вишів, які завершили курс підготовки офіцерів запасу на базі кафедри військової підготовки НУБіП, пройшли польовий вишкіл на армійських полігонах та склали військову присягу на вірність українському народові, отримали свої перші офіцерські погони.

 

     З цією подією їх вітав ректор університету Станіслав Ніколаєнко. Він звернуся до офіцерів, студентів, батьків та гостів цієї урочистої події не тільки для нашого університету , а й усієї України, адже більше 200 спеціалістів, фахівців різних галузей отримали первинне офіцерське звання.

     Станіслав Миколайович від імені всього ректорату, Міністерства освіти та науки України привітав усіх з цією величною подією, подякувавши усім тим, хто захищає і буде захищати рідну країну, свою сім’ю, своїх рідних та усіх наших українців, щоб панував мир, злагода, у кожного було міцне здоров’я та процвітала наша славна Україна.

     До вітань долучився голова Голосіївської райдержадміністрації Андрій Садовий. Звертаючись до офіцерів він наголосив, що у самому найквітучому районі Голосіївському проходить така значна подія, якою можна пишатися, адже сьогодні звання війського є найпочеснішим з усіх. Голова також зазначив, що він, як представник держави намагатиметься зробити усе можливе, щоб служба була легшою та безпечнішою.

     Серед тих, хто нині став повноправним офіцером – і чимало дівчат, які все частіше звертають увагу на військові спеціальності. Наприклад, студентка економічного факультету Ірина Лепеха. Такий вибір дівчини не випадковий. Її батьки – військові: тато Ігор Іванович, випускник нашого університету і його кафедри військової підготовки – сьогодні полковник, начальник бронетанкової служби озброєння логістики оперативного командування «ПІВНІЧ», мама Лідія Миколаївна теж військовослужбовець, які пройшли випробування АТО.

     Майбутній лісівник Микола Сердюк звернув на себе увагу офіцерів кафедри та армійських інструкторів ще на останніх польових зборах. Він опановував військову спеціальність командира автомобільного взводу – і, як виявилося зрештою, ставився до цього з усією відповідальністю. Недаремно ж став одним з кращих командирів навчального взводу на польових зборах.

Валентин Обрамбальський та Анастасія Василевська

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook