Екскурсія до Інституту мікробіології та вірусології ім. Д. Заболотного НАН України

19 листопада 2019 року

 Сьогодні студенти гуртка «Загальної мікології» під керівництвом керівника гуртка к.б.н. доцента кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна Башти Олени Валентинівни відвідали Інститут мікробіології та вірусології ім. Д. Заболотного НАН України.

Студенти відвідали музей інституту мікробіології та вірусології ім. Д.Заболотного де ознайомилися з історією інституту та науковими здобутками працівників. 

Також студенти – гуртківці познайомилися з науковцями відділу фізіології та систематики мікроміцетів, який очолює доктор біологічних наук Курченко Ірина Миколаївна. 

 

Ірина Миколаївна люб’язно прийняла студентів гуртка, та разом зі своїми колегами ознайомила з історією відділу, який працює вже більш ніж пів століття. Розповіла про здобутки відділу в часи коли виникли масштабні  екологічні проблеми після аварії на Чорнобильській АЕС, запропонувала студентам в майбутньому долучатися до команди науковців в галузі мікології.

Також, у відділі фізіології та систематики мікроміцетів студенти познайомилися з дослідженнями Чуєнко А.І., який ознайомив їх з особливостями пошкодження різних матеріалів мікроміцетами. 

 

Студенти із зацікавленістю реагували на нову інформацію. Задавали цікаві питання науковим співробітникам відділу.

З великою вдячністю, за цікаву змістовну екскурсію, до завідуючої  відділу Курченко І.М. звернулась керівник наукового гуртка Башта О.В. з надією на подальшу співпрацю.

 

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook