Відкриваємо нові перспективи

20 травня 2020 року
     Вебінар «НОВІ КОНКУРСИ РОБОЧОЇ ПРОГРАМИ "ГОРИЗОНТ 2020" ЗА НАПРЯМАМИ "BIO". ПЕРСПЕКТИВИ ПАРТНЕРСТВА І ПОСТУП» був проведений 19 травня 2020 року Національними контактними пунктами Рамкової програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт 2020»: НКП Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка (Л. Калачнюк), https://nubip.edu.ua/horizon2020; НКП Клімат, оточуюче середовище та ефективність використання ресурсів, включаючи сировинні матеріали (А. Пятова), http://ncp.kpi.ua/uk/; НКП Інформаційні та комунікаційні технології, (І. Кульчицький), https://lpnu.ua/ncpict та (С. Шукаєв) www.ncp.kpi.ua.

     Метою вебінару було ознайомити потенційних авторів конкурсних заявок з актуальними тематиками грантів Робочої програми «Горизонт 2020», за такими напрямами, як «Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка», «Клімат, оточуюче середовище та ефективність використання ресурсів, включаючи сировинні матеріали», «Інформаційні та комунікаційні технології» і близькими до них.

     Із вступним словом виступила Лілія Калачнюк, НКП "Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка", Національний університет біоресурсів і природокористування України.

     Алла Кравченко, доцент (Національний університет біоресурсів і природокористування України) представила увазі учасників вебінару свій досвід участі у проєктах Рамкової програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт 2020» та можливі форми партнерства.

     Анжела Пятова, НКП «Клімат, оточуюче середовище та ефективність використання ресурсів, включаючи сировинні матеріали» та Сергій Шукаєв, НКП «Інформаційні та комунікаційні технології», КПІ ім. Ігоря Сікорського ґрунтовно підготували інформаційну базу актуальних конкурсів Рамкової програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт 2020» за напрямами «Клімат» та «ІКТ». Запропонована широкопланова інформація щодо конкурсів, як англійською, так і українською мовою надасть можливість швидше зорієнтуватися у виборі теми потенційним учасникам.

     Про нові конкурси Рамкової програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт 2020» за тематиками, в яких ключовими словами були «Bio», «AGRIP», розповіла Лілія Калачнюк, НКП «Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка», Національний університет біоресурсів і природокористування України.

     Доповідачі відповідали на питання учасників заходу, а також в обговоренні модератор вебінару Іван Кульчицький (НКП «Інформаційні та комунікаційні технології», Національний університет «Львівська політехніка» надав важливу інформацію про проведення вебінарів іншими національними НКП.

     Матеріали доповідей інформаційного заходу розміщені на сторінці НКП «Горизонт 2020» на сайті НУБіП України за посиланням http://nubip.edu.ua/horizon2020 (Вебінар «НОВІ КОНКУРСИ РОБОЧОЇ ПРОГРАМИ "ГОРИЗОНТ 2020" ЗА НАПРЯМАМИ "BIO". ПЕРСПЕКТИВИ ПАРТНЕРСТВА І ПОСТУП", 19 травня 2020: 1, 2, 3).

Лілія Калачнюк,
керівник НКП «Харчова безпека, стале сільське господарство,
морські дослідження та біоекономіка» на базі НУБіП України

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook