Підготовка до дистанційного проведення літньої екзаменаційної сесії на порядку денному засідання економічного факультету

23 квітня 2020 року

23 квітня 2020 року під головуванням декана економічного факультету Анатолія Діброви проведено чергове розширене засідання згідно з планом роботи факультету. На порядку денному – підготовка до завершення навчального процесу, уточнення планового навантаження кафедр, проведення дня відкритих дверей в онлайн форматі та діяльність факультету на період карантину.

  

 У зв’язку з продовженням терміну карантину до 11 травня завершення навчального семестру для студентів 4 курсу, 3 та 2 курсів скороченого терміну пройде онлайн. Відповідно до цього узгоджено розклад заліково-екзаменаційної сесії, уточнено сервіси, які будуть використовуватися для написання заліків та іспитів, а також проходження онлайн-співбесід. Було погоджено скласти графік консультацій підготовки до іспитів з розміщенням його на сайті факультету.

Завідувачі кафедр разом з заступниками декана розглянули питання уточнення педагогічного навантаження з врахуванням введення у розклад навчальним відділом 2-х вибіркових дисциплін з загальноуніверситетського списку для ОС «Бакалавр» 4 року навчання та ОС «Магістр». А також коригування навантаження кафедр у зв’язку з остаточним переходом студентів скороченого терміну навчання на 2-х річну програму підготовки.

  

 

Також були розглянуто питання щодо проведення віртуального Дня відкритих дверей на економічному факультеті. Для його проведення обрали основними онлайн платформами Zoom та Cisco Webex. Присутні обговорили також можливість створення в 3d-форматі екскурсій по окремих лабораторіях та лекційних аудиторіях факультету.

Було погоджено провести День відкритих дверей в дистанційному режимі в розрізі спеціальностей:

27.04фінанси, банківська справа та страхування;

28.04облік та оподаткування;

29.04економіка; підприємництво, торгівля та біржова діяльність.

 

 Залишається відкритим питання щодо цьогорічної вступної компанії. У четвер 16 квітня Міністерство освіти провело відеоконференцію у якій оголосили орієнтовними датами для ЗНО 25 червня – 17 липня. Тобто, вступна кампанія на основі 11 класів буде посунута на один місяць (серпень замість липня), що відповідно відіб’ється і на термінах початку навчального року для першокурсників (ймовірною датою називають 15 вересня). Календар інших вступних кампаній буде визначений до кінця квітня. Ці строки можуть бути змінені, якщо заборона на відвідування закладів освіти її здобувачами буде продовжена після 1 червня 2020 року. Дедалі більш зрозумілою стає потреба в профілактичних заходах, які слід заздалегідь продумати та до яких необхідно своєчасно підготуватись. Соціальне дистанціювання (маски, безпечна відстань між учасниками освітнього процесу, захисні бар’єри тощо) ймовірно стане нормою, а в окремі періоди нас знову можуть чекати нові карантинні обмеження. Така ситуація буде неминуче створювати як ризики, яких маємо навчитися запобігати, так і можливості для реалізації давно назрілих змін.

 

Підсумовуючи Анатолій Діброва визначив ряд завдань для колективу на найближчий час. А саме:

1) завідувачам кафедр вести постійний моніторинг освітнього процесу;

2) науково-педагогічним працівникам факультету подати звіт про підготовку бакалаврських робіт;

3) завідувачам кафедр провести до 24 квітня за допомогою дистанційних технологій атестацію магістрів 1 року навчання;

4) НПП, що забезпечують викладання навчальних дисциплін використати час для удосконалення їхніх робочих програм, переглянути їх зміст та наповнення на предмет повторів і дублювання;

5) провести День відкритих дверей для коледжів та шкіл в дистанційному режимі 27-29 квітня

6) кураторам академічних груп постійно моніторити стан здоров'я студентів і повідомляти деканат у разі погіршення самопочуття.

 

 

 

 

Заступник декана економічного факультету

к.е.н., старший викладач

Леся Воляк

 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook