Карантин триває. Готуємося до екзаменаційної сесії

23 квітня 2020, 22:44

 Застосування дистанційних технологій навчання під час надзвичайних ситуацій у світі є рятувальним  колом від хаосу в здобутті освіти. Дійсно, у навчальному процесі ветеринарної медицини є багато вмінь і навичок, які складно передати на відстані. Проте, ми не здаємося і впроваджуємо сучасні технології  у ветеринарну освіту, оскільки за ними наше майбутнє.

   

Студенти магістратури освітньо-професійної програми «Ветеринарне забезпечення свинарства»  з дисципліни «Превентивні ветеринарні технології незаразних хвороб свиней» активно засвоюють нові форми навчання, з ентузіазмом використовують платформу Elearn і сервіс Zoom та  налаштовуються на новий формат підсумкового контролю знань. 

 

Ми задали  їм кілька питань: «Які недоліки дистанційного опанування дисципліни?» «Які переваги  такого навчання?», «Які труднощі  можуть виникнути через дистанційну  екзаменаційну сесію?».
І отримали відповіді: 
- під час карантину нам не вистачає практичної роботи безпосередньо з тваринами, опанувати окремі навички просто не можливо, іноді забагато завдань; 
- перевагами дистанційної освіти є її зручність за наявності якісного інтернету та обладнання для виконання завдань вдома, ми відчуваємо менше психологічного навантаження та витрачаємо більше часу на навчання.
- дистанційний варіант  екзаменаційної сесії для нас буде новим випробуванням, проте технічні можливості у всіх студентів групи для цього є, справа лише в наявності знань з відповідних предметів.
Отже, дистанційне проведення екзаменаційної сесії ˗ це новий виклик для всіх учасників освітнього процесу і наша задача провести її на високому рівні, з дотриманням вимог всіх відповідних положень та принципів академічної доброчесності.
Доцент кафедри терапії і клінічної діагностики  Наталія Грушанська
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook