Основні підсумки діяльності відокремлених підрозділів за 2019 рік та стратегічні завдання на 2020 рік

26 лютого 2020 року
     26 лютого відбулася традиційна нарада керівництва університету з директорами відокремлених підрозділів.

     Ректор Станіслав Ніколаєнко, відкриваючи нараду, наголосив на необхідності продовжувати роботу по підвищенню якості навчання, та здійсненню профорієнтаційних заходів, звернув увагу директорів на ряд викликів, що можуть виникнути у поточному році, учасники наради доповіли про стан справ у відокремлених підрозділах та отримали низку доручень ректора для додаткового пошуку шляхів вирішення окремих проблем.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін надав практичні поради керівникам по окремим питанням господарської та фінансової діяльності, зробив акцент стосовно необхідності кропіткої роботи по створенню системи енергозбереження, здійснення жорсткого контролю за станом протипожежної безпеки у навчальних приміщеннях та гуртожитках.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша підкреслив, що всі відокремлені підрозділи успішно закінчили рік, ознайомив із підсумками діяльності ВП НУБіП України у 2019 році. За відібраними для оцінки критеріями (до яких увійшли освітня, наукова, методична, міжнародна, спортивна, культурно-масова і господарська діяльність) кращими серед кращих виявились: Бережанський агротехнічний інститут, Рівненський коледж, Мукачівський коледж, Немішаївський агротехнічний коледж, Ніжинський агротехнічний коледж. Підводячи підсумки Сергій Миколайович відзначив, що усі відокремленні підрозділи продемонстрували у 2019 році зростання кількості вступників, успішну реалізацію ступеневої освіти, що забезпечується у тому числі функціонуванням на їх базах міжкафедральних навчальних лабораторій, збільшили контингенту студентів, покращили показник використання ліцензійного обсягу, успішно проведено роботу щодо отримання нових ліцензії на підготовку фахівців ОС «Бакалавр», ОПС «Фаховий молодший бакалавр» та робітничими професіями, поліпшена якості кадрового складу, запроваджено елементів дуальної освіти, зміцнена матеріально-технічних баз та інше... У загальному рейтингу серед аграрних коледжів України всі коледжі НУБіП України покращили свої позиції за контингентам студентів.

     Окрім цього, Сергій Миколайович зауважив, що пріоритетними для директорів відокремлених підрозділів НУБіП України у 2020 році є наступні завдання: первина акредитація низки спеціальностей ОС Бакалавр згідно нових вимог НАЗЯВО; ліцензування нових спеціальностей, що користуються попитом на ринку праці; надання допомоги студентам у підготовці до зовнішнього незалежного оцінювання та єдиного вступного іспиту з іноземної мови, що забезпечуватиме їх успішний вступ на продовження навчання на ОС бакалавр, магістр; урізноманітнення форм профорієнтаційної робити з активним висвітленням у соціальних мережах; чітке дотримання норм академічної доброчесності усіма учасника освітнього процесу; підвищення кваліфікації і стажування науково-педагогічних і педагогічних працівників на підприємствах і установах, підготовка науковців на базі університету; покращення якості навчання, зміцнення матеріальних баз, упровадження передових технологій, збільшення спеціального фонду, економне використання енергоносіїв, паливно-мастильних матеріалів, підвищення відповідальності за виконання обов’язків кожного члена трудового колективу.

     Завідувач кафедри культурології Ірина Майданнюк зупинилась на питанні участі делегацій ВП НУБіП України у конкурсі «Краса НУБіП - 2020». Зокрема, ознайомив присутніх із детальним порядком проведення свята, висловила слова вдячності директорам відокремлених підрозділів за співпрацю та активну участь делегації відокремлених підрозділів у культурно-масовій роботі базового закладу.

     На завершення Станіслав Ніколаєнко подякував за успішну проведену роботу у минулому році та побажав успіхів у новому календарному році. За результатами наради керівники відокремлених підрозділів отримали ряд доручень, основне з яких – неухильне дотримання норм чинного законодавства, рішень НУБіП України та інших нормативних документів у сфері освіти, розширювати співпрацю з центральними та місцевими органами влади, роботодавцями, бізнесом, підвищення якості підготовки фахівців та інше.

Богдан Опальчук,
заступник начальника відділу регіонального розвитку,
дистанційної освіти та заочного навчання

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook