Нові виклики для освіти. Стартували співбесіди керівництва університету з керівниками відокремлених підрозділів

14 січня 2020 року
     14 січня 2020 року стартували співбесіди керівництва університету з керівниками структурних підрозділів. Традиційно на початку нового року керівники структурний підрозділів доповідають про основні досягнення та здобутки попереднього року, здійснюють аналіз існуючих проблем, узгоджують пріоритетні напрямки і заходи діяльності колективів ВП НУБіП України на новий рік. Співбесіди проходили в режимі он-лайн, що дозволило долучити до обговорення не тільки адміністрацію структурних підрозділів але й більш широку аудиторію.

     Першими про перспективи своїх закладу розповідали запрошені представники Бережанського агротехнічного інституту (Жибак М.М.), Бережанського агротехнічного коледжу (Пилипишин С.І.).

  

     Кожний керівник повідомив про успішне завершення календарного року. На запитання керівництва про фінансування закладів на цей рік, директор Бережанського агротехнічного інституту (Жибак М.М.) доповів про зменшення фінансування закладу у порівнянні з минулим роком, директор Бережанського агротехнічного коледжу зазначила, що отримали фінансування на 2020 рік, про те має місце не значна відсутність фінансування на стипендії студентам. Керівники Бережанського агротехнічного інституту та коледжу звернулися до Станіслава Миколайовича з проханням підтримати звернення до Міністерства освіти України, щодо збільшення фінансування їх закладів на 2020 рік.

     Центральною темою обговорення, у перший день стало забезпечення належної якості підготовки фахівців, урізноманітнення форм профорієнтаційної роботи, забезпечення конкурентоспроможності, якості надання освітніх послуг, розвиток електронної бази бібліотек, вимоги сучасності до академічної доброчесності. Саме на цьому акцентували увагу ректор Станіслав Ніколаєнко, проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша та інші учасники співбесід.

     Із головних спільних планів 2020 року: акредитація існуючих спеціальностей згідно нових вимог та ліцензування нових спеціальностей, що користуються попитом на ринку праці кібербезпека, міжнародні відносини, туризм тощо, проведення підвищення кваліфікації і забезпечення стажування усіх науково-педагогічних та педагогічних працівників на підприємствах і установах, підготовка науковців на базі університету тощо.

     За результатами співбесід керівники відокремлених підрозділів отримали ряд доручень, основне з яких – розширювати співпрацю з центральними та місцевими органами влади, депутатами різних рівнів, роботодавцями, бізнесом щодо урізноманітнення форм профорієнтаційної робити з активним висвітленням у соціальних мережах, підвищення якості підготовки фахівців, посилити роботу по залученню інституту до участі у виконанні науково-дослідних робіт, у тому числі підготовці спільних наукових проєктів з науковцями базового закладу, налагодження більш тісних форм співпраці із базовим закладом, проходження студентами виробничої практики, подальшого працевлаштування, вирішення інших нагальних потреб подальшого розвитку закладів.


Богдан Опальчук,
заступник начальника відділу регіонального розвитку,
дистанційної освіти та заочного навчання

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook