72 Всеукраїнська студентська науково-практична конференція “Сучасні технології та ефективне землекористування”

11 квітня 2019 року

З 8 по10 квітня 2019 року пройшла 72 Всеукраїнська студентська науково-практична конференція Сучасні технології та ефективне землекористування.

Конференцію відкрив проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Він привітав учасників, акцентував увагу на важливості підтримки студентської науки і побажав успіхів у навчанні та подальшій діяльності студентів. Декан агробіологічного факультету Оксана Тонха  представила науковий комітет конференції, який оцінює виступи студентів, а також оголосила регламент роботи. Було подано близько 200 заявок на участь у роботі секцій, та написанні тез доповідей, у тому числі із інших установ.

Першу доповідь представив завідувач кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М.К. Шикули, професор Анатолій Балаєв, яка була присвячена сучасним технологіям вирощування сільськогосподарських культур і викликала жваву дискусію та багато запитань.

Перед студентами на пленарному засіданні виступали фахівці з досвідом, які працюють безпосередньо на виробництві і готові поділитися інформацією з молодим поколінням. Це заступник генерального директора з з інновацій і розвитку агробізнесу «Укрлендфармінг» із доповіддю : «Суцчасні інноваційні технологій в рослинництві» Володимир Фантух та Костянтин Шитюк – заступник директора агробізнесу з виробництва компанії «Кернел» із доповіддю: «Сучасні технології удобрення культур та їх практичне застосування».

 

 

Студенти-агробіологи  представили цікаві роботи із відновлення родючості чорноземів реградованих, особливостям технологій No-Till, вирощуванні гібридів помідора та аналізу сортів пшениці ярої.

У результаті активного обговорення актуальних питань представлених у виступах, і демократичного голосування комісії було обрано наступних призерів:

І місце здобув магістр 1 року навчання агробіологічного факультету Дерев'янко  Олександр під керівництвом професора Тонхи О.Л.  із  темою: «Оцінка гумусного стану і біологічної активності чорнозему реградованого за застосування різних систем удобрення».

ІІ місце – студенти 4 курсу навчання Кононенко Олексій під керівництвом професора Танчик С.П. із темою:  «Особливості технології No-till в СФГ "Дослідне" Полтавської області» та студентка 4 курсу навчання Шпакович Ірина під керівництвом професора Ковалишиної Г.М. із темою «Аналіз та характеристика сортів та гібридів пшениці ярої твердої».

 

ІІІ місце – студенка 4 курсу навчання Немко Вероніка під керівництвом Шеметуна О.В. із темою «Вирощування гібридів помідора в продовженій культурі зимових теплиць».

Призерам було вручено грамоти та призи від організаторів конференції.

 

  Лариса Кучер,

доцент кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М.К. Шикули

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook