72 Всеукраїнська студентська науково-практична конференція “Сучасні технології та ефективне землекористування”

April 11, 2019

З 8 по10 квітня 2019 року пройшла 72 Всеукраїнська студентська науково-практична конференція Сучасні технології та ефективне землекористування.

Конференцію відкрив проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Він привітав учасників, акцентував увагу на важливості підтримки студентської науки і побажав успіхів у навчанні та подальшій діяльності студентів. Декан агробіологічного факультету Оксана Тонха  представила науковий комітет конференції, який оцінює виступи студентів, а також оголосила регламент роботи. Було подано близько 200 заявок на участь у роботі секцій, та написанні тез доповідей, у тому числі із інших установ.

Першу доповідь представив завідувач кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М.К. Шикули, професор Анатолій Балаєв, яка була присвячена сучасним технологіям вирощування сільськогосподарських культур і викликала жваву дискусію та багато запитань.

Перед студентами на пленарному засіданні виступали фахівці з досвідом, які працюють безпосередньо на виробництві і готові поділитися інформацією з молодим поколінням. Це заступник генерального директора з з інновацій і розвитку агробізнесу «Укрлендфармінг» із доповіддю : «Суцчасні інноваційні технологій в рослинництві» Володимир Фантух та Костянтин Шитюк – заступник директора агробізнесу з виробництва компанії «Кернел» із доповіддю: «Сучасні технології удобрення культур та їх практичне застосування».

 

 

Студенти-агробіологи  представили цікаві роботи із відновлення родючості чорноземів реградованих, особливостям технологій No-Till, вирощуванні гібридів помідора та аналізу сортів пшениці ярої.

У результаті активного обговорення актуальних питань представлених у виступах, і демократичного голосування комісії було обрано наступних призерів:

І місце здобув магістр 1 року навчання агробіологічного факультету Дерев'янко  Олександр під керівництвом професора Тонхи О.Л.  із  темою: «Оцінка гумусного стану і біологічної активності чорнозему реградованого за застосування різних систем удобрення».

ІІ місце – студенти 4 курсу навчання Кононенко Олексій під керівництвом професора Танчик С.П. із темою:  «Особливості технології No-till в СФГ "Дослідне" Полтавської області» та студентка 4 курсу навчання Шпакович Ірина під керівництвом професора Ковалишиної Г.М. із темою «Аналіз та характеристика сортів та гібридів пшениці ярої твердої».

 

ІІІ місце – студенка 4 курсу навчання Немко Вероніка під керівництвом Шеметуна О.В. із темою «Вирощування гібридів помідора в продовженій культурі зимових теплиць».

Призерам було вручено грамоти та призи від організаторів конференції.

 

  Лариса Кучер,

доцент кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М.К. Шикули

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook