Солдат на полі бою: майбутні офіцери запасу опановують нюанси військової професії

1 лютого 2019 року
     1 лютого в Голосієві весь день точився «бій». Слава Богу, умовний. Комплексним контрольним практичним заняттям «Дія солдата в бою», що проводилися в умовах, наближених до бойових – під канонаду і в димовій завісі, завершувався теоретичний цикл курсу підготовки офіцерів запасу з числа студентів першого року навчання на кафедрі військової підготовки.

     Ректор Станіслав Ніколаєнко, вітаючи особовий склад, підкреслив, що в сьогоднішніх умовах слід тримати порох сухим і бути готовим до будь-якого розвитку подій. Курсанти, які в ході навчання вже побували і у військовій частині, підрозділи якої задіяні у виконанні бойових задач на Сході України, могли це відчути.

     Майбутні офіцери запасу складали свої перші військові нормативи – з хімічного і біологічного захисту, вогневої, тактичної, медичної підготовки та інші. Як зазначив керівник занять – заступник завідувача кафедри військової підготовки Олександр Максименко, з цим завданням вони впоралися успішно.

     Підбиваючи підсумки занять, завідувач кафедри полковник Анатолій Есаулов виказав впевненість: курсанти наступного набору, який стартує вже 4 лютого, будуть такими ж патріотичними і підготовленими до захисту Батьківщини.

     Фотозвіт:

Валентин Обрамбальський
 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook