Хроніки ювілею: день другий – день вітань

24 травня 2018 року

     Другий день заходів святкування, що проходили в третьому корпусі, можна було розділити на дві частини – офіційно-дружні та мистецькі привітання.
     Наші друзі з багатьох країн та вишів України презентували свої вітання колективу НУБіП та його очільнику ректору Станіславу Ніколаєнку.

     Делегацію Київського національного торговельно-економічного університету, з яким НУБіП підтримує найтісніші стосунки, очолював ректор Анатолій Мазаракі. Великою делегацією приїхали привітати свою alma mater (адже свого часу цей виш був філіалом нашого університету) представники Вінницького національного аграрного університету на чолі з президентом Григорієм Калетніком і ректором Віктором Мазуром. Найтепліші слова лунали і від керманича Відкритого університету розвитку людини «Україна», Національного університету «Харківська юридична академія імені Ярослава Мудрого», Сумського, Львівського, Миколаївського, Луганського національних аграрних вишів, Львівської політехніки та багатьох інших університетів.

     Віце-президент Академії наук Грузії Анатолій Георгадзе завітав до нашого університету у вишиванці і віншував колектив і його ректора щирою українською мовою.

     Щиро вітав і випускник 1974 року зооінженерного факультету Андреас Марангос. Екс-міністр сільського господарства Кіпру, він щиро дякував за можливість навчатися у такому чудовому виші і отримати справді якісні знання.

     До вітань долучився і директор Українсько-Німецького демонстраційного центру Уве Кафтан. Завдяки йому наш університет – єдиний з-поміж вишів України бере участь у заходах, які проводить центр, зокрема Днях поля. Привітали колектив представники Казахського національного аграрного університету, який дав притулок голосіївським інститутам під час Другої світової війни, Латвійського університету біоресурсів і технологій, Університету Русе (Болгарія), Інституту економіки та будівництва (В’єтнам) та багатьох інших.

     А далі настав час Урочистої Академії. Відкриваючи незвичне за формою засідання вченої ради університету, ректор Станіслав Ніколаєнко підкреслив: університет перебуває в час справді історичного дійства – святкування 120-річчя, зробив історичний екскурс і запевнив, що на шляху розбудови НУБіП не спіткнеться.

     Від імені міністра освіти і науки Лілії Гриневич колектив вітав перший заступник Володимир Ковтунець. Сьогодні університет є лідером аграрної освіти і науки, підкреслив він. Але НУБіП вже важко назвати суто аграрним вишем – це багатопрофільний класичний університет, в якому готують справді класних фахівців. А потому перейшли до вітань мистецьких. Концерт, побудований у фольклорно-етнографічному стилі з елементами сучасного шоу, підготували аматорські колективи кафедри культурології та художньої самодіяльності факультетів і ННІ.

Валентин Обрамбальський

     Пропонуємо вашій увазі фотозвіт Геннадія Кушанова:

 

 

 



Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook