Еволюція грошей - від золота до криптовалют

22 квітня 2018 року
Гроші повинні встигати змінюватися услід за всіма іншими змінами. Застарілі платіжні системи завжди втрачали свою роль, а їм на зміну приходили нові, здатні вирішити весь спектр актуальних завдань. 10 квітня  2018 року викладачі кафедри фінансів Скрипник Г.О., Данилевська-Жугунісова О.Є., Тітенко З.М. та Буряк А.В. на чолі з завідувачем кафедрою Давиденко Н.М. відвідали цікавий тренінг Олексія Заруцького «Інвестиційний потенціал криптовалют».
 
Заруцький О. - один із лідерів в навчанні фінансової грамотності, автор навчального відео курсу "Стратегії Ефективного інвестування", фінансовий радник, партнер компанії «Родинні Інвестиції», бізнес тренер з управління особистими фінансами Тренінгового Центру Cashflow Ukraine. Його знання підтверджені дипломом AFIA (American Financial Investment Academy) і особистим досвідом в сфері інвестицій.
 
На семінарі піднімались питання – управління особистими фінансами, Біткоін і інша криптовалюта, цінності технології Blockchain, 4 способи заробітку в криптоіндустріі, 3 основні ризики інвестування в криптовалюту на даному рівні розвитку, прогноз майбутнього криптоекономіки, проводився аналіз 10 найбільш "гучних" і надприбуткових криптовалют. Також розглядалось питання більш прикладного характеру - де зберігати і як купувати / продавати свої «монети». Були дані рекомендації практичних кроків щодо інвестування в криптовалюту.
 
 
Наразі серед регуляторів провідних країн світу, зокрема, Європейського Союзу, немає єдиного підходу до визначення правового статусу криптовалют та регулювання операцій з ними. І, незважаючи на існування в світі чисельних практик використання криптовалюти у якості міри вартості, засобу обміну та накопичення, з огляду на чинні норми законодавства України складна правова природа криптовалюти не дозволяє ототожнити її з будь-яким із суміжних понять як то грошові кошти, валюта, валютна цінність, законний платіжний засіб, електронні гроші, цінні папери, грошовий сурогат тощо.

Діяльність, пов’язана з операціями купівлі, продажу, обміну та конвертації у криптовалюти, несе велику кількість ризиків. Тому усі, хто планує вкладати власні кошти в криптовалюти, мають усвідомлювати, що здійснюють такі операції на власний ризик.  

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook