Майже чотириста випускників шкіл зі всієї України успішно взяли участь в олімпіаді для вступу в НУБіП!

21 квітня 2018 року

     Все більше популярності набуває відроджена в останні роки Олімпіада для вступу в Національний університет біоресурсів і природокористування України.

     Сьогодні пройшов другий її тур, до якого були допущені 373 учасники, які подали 671 роботу з 8 загальноосвітніх предметів. Порівняно з минулим роком їх число зросло практично вдвічі – як за кількістю учасників, так і поданих робіт. Загалом же у першому турі олімпіади було перевірено 774 роботи.

     Випускники шкіл демонстрували свої знання з української мови та літератури, математики, Історії України, біології, англійської мови, географії, фізики та хімії. Їх оцінювали викладачі профільних кафедр. А хвилювання учасників та їхніх батьків (як же ж без них!) згладжувалося толерантним, ледь сімейним відношенням членів приймальної комісії. І це школярі, які хочуть стати студентами нашого університету, відчули, а тому в аудиторіях, де проходили випробування, напруженості не відчувалося.

     Із села Пшеничного Васильківського району ще з вечора, аби не спізнитися на перше випробування, приїхала ціла компанія учнів тамтешньої школи. Анна Венгрус, Богдана Уляніцька та Каріна Яленецька бачать себе студентками спеціальності «Харчові технології», тож і обрали як предмети для олімпіади українську мову та літературу, математику і біологію.

     А от Максим Антал обирає спеціальність «Галузеве машинобудування», відповідно і «пакет» предметів з української мови та літератури, математики і фізики. І має для цього вагомі підстави: цього річ його брат Дмитро закінчив наш університет саме за цим фахом і вже отримав престижну роботу у фірмі KUN – одному з лідерів світового сільськогосподарського машинобудування.

     Анастасія Чижик з Луцька як майбутній фах обрала спеціальність «Садівництво та виноградарство». Більше того, дівчина вже знає, що при подачі електронної заяви на вступ визначить НУБіП першим пріоритетом, а сертифікати з української мови та літератури і математики, отримані на олімпіаді, допоможуть збільшити конкурсний бал при вступі на бюджет. А її батько взагалі певен, що дочка подаватиме документи лише до нашого університету.

     Маріанна Пилюк з міста Броди Львівської області склала пробне ЗНО на 185 балів, а щоб стати студенткою агробіологічного факультету, вирішила, що в цьому їй допоможуть сертифікати олімпіади з української мови та літератури і біології. І вже зараз обіцяє бути хорошою студенткою.

 

 

 

 

 

     До речі, всі вони дізналися про олімпіаду для вступу в НУБіП, відслідковуючи інформацію з офіційного сайту університету.

Валентин Обрамбальський

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook