Зустріч з випускниками шкіл Голосіївського району

13 березня 2018, 11:05
механіко-технологічний факультет

Факультет прийняв участь у зустрічі студентського активу із випускниками шкіл Голосіївського району. На зустрічі з випускниками подана інформація про перевагу навчання на факультеті та бачення студентів у працевлаштуванні, в можливому гарантованому заробітку.

Інженер. Назва цієї спеціальності походить від латинського слова «ingenium», яке в перекладі означає «здатний винаходити». Тобто інженер - це людина, якій під силу створити щось нове. Великий поштовх у розвитку цієї професії стався завдяки військовій справі. Так уже повелося, що люди шукають в першу чергу різні засоби для забезпечення безпеки свого життя. Таким чином, інженери і асоціювалися з бойовими машинами аж до 16 століття. Через деякий час стала зароджуватися громадянська інженерія, в завдання якої входила споруда будинків, мостів, доріг та інших різних об'єктів.

Весь обсяг затребуваності інженерів не можна просто так позначити в одному реченні. Про це можна розповідати нескінченно. Адже вони причетні до всіх сфер життя. Без інженерів не може обійтися жодне підприємство, починаючи від виробників сільськогосподарської продукції, комбінатів і заводів харчової промисловості і закінчуючи складним військовим виробництвом. Як правило, робота інженера складається з різних завдань, для вирішення яких потрібна аналітичний склад розуму, уміння мислити абстрактно. На сьогоднішній день інженер - це людина, що має високий рівень освіти та підготовки, який готовий виконати любою організаційну чи навіть творчу роботу для вирішення поставленого завдання.

Разом з тим, дана професія підходить далеко не всім, адже інженер - це в першу чергу відповідальна людина, який повинен вміти приймати рішення і передбачити абсолютно всі їх наслідки. Отже, які ж якості важливі для людей, охочих отримати цю спеціальність і працювати в цій сфері: По-перше, це цілеспрямованість. Без цієї важливої риси характеру буде дуже важко добитися успіху на інженерному терені. Просторову уяву. Не можна сказати, що воно строго обов'язково, але дана якість зробить життя і роботу фахівця набагато простіше і продуктивніше. Винахідливість, адже без цього інженер як без рук. Творчий підхід у технічній сфері. Організаторські здібності, адже зрештою інженер - це керівна посада. Математичні здібності, інакше навчання і робота не будуть в задоволення. Високе почуття відповідальності за результат своєї роботи.

Дорогі вступники, успіхів Вам!

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook