Новий рік зустрічаємо відкриттям ще однієї сучасної лабораторії – біології тварин!

30 грудня 2017 року

 Напевне, уже всі своїми думками зустрічають Новий рік. За традицією прийдешнім святам передують звіти і оцінки зробленого. І ось напередодні свят ще одну подію в свій актив записав колектив факультету тваринництва та водних біоресурсів29 грудня ректор Станіслав Ніколаєнко, міністр АПК України у 2014 році Ігор Швайка відкрили ще одну сучасну навчальну лабораторію – біології тварин.

     Очільник університету, звертаючись до присутніх на заході завідувачів кафедр, членів вченої ради факультету, студентства, зазначив, що реалізація програми розвитку «Голосіївська ініціатива-2020» передбачає підвищення якості освіти і наукового пошуку. Звісно це неможливо без створення належних умов, як побутових, так і забезпеченням навчального процесу необхідним сучасним обладнанням та матеріалами.

     Ігор Швайка високо оцінив потенціал університету та ще раз висловив переконання, що НУБіП є локомотивом української аграрної освіти і науки.

     Як зазначив декан факультету Вадим Кондратюк, йому приємно, що кафедри факультету розвиваються, не стоять на місці, оновлюють навчальну і наукову базу і підтвердженням цьому є пророблена робота, яку ми усі сьогодні бачимо. Це великий крок уперед до підвищення якості навчання наших студентів, адже глибокі теоретичні знання мають бути підкріплені практичними навичками.

     В свою чергу завідувач кафедри біології тварин Микола Сахацький відмітив, що у відремонтованій навчальній лабораторії будуть проводитися навчальні заняття з наступних дисциплін: «Онтогенез риб», «Водна мікробіологія», «Фізіологія гідробіонтів», «Зоологія», «Екологія у тваринництві» та «Біологія продуктивності тварин». Впродовж останніх трьох місяців інтенсивно велися ремонтні та підготовчі роботи, закуповувалося обладнання. І завдяки зусиллям ректорату, факультету та кафедри сьогодні нашим студентам буде комфортно набувати тут нових знань і вмінь.

  

     Слід зазначити, що близько 70% від залучених коштів на ремонт та обладнання лабораторії – це допомога благодійників кафедри біології тварин та кошти, залучені факультетом тваринництва та водних біоресурсів. Частину обладнання було придбано за рахунок спеціального фонду університету. Як зазначив завідувач кафедри Микола Сахацький – лабораторія ще укомплектована не повністю, на підході очікується надходження на встановлення сушильної шафи, мікробіологічного боксу, муфельної печі та іншого сучасного обладнання. Загалом же на ремонт та оснащення мобілізовано майже півмільйона гривень.

Руслан Кононенко

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook