Вероніка Чекалюк представила університет під час святкування року Японії в Україні

12 грудня 2017, 15:18

Країна висхідного сонця один із світових лідерів з високими економічними показниками. Японці мають найвищу тривалість життя на всій планеті. Мудрість цього народу безмежна. Спілкуючись із японцями можна почерпнути для себе багато корисних порад про спосіб життя, ставлення до старших і оточуючих. Пріоритетними є: шана батьків, повага до природи, відповідальність у роботі і дружбі, освіта.


З особливим трепетом японці ставляться до мистецтва і театру. Цвітіння сакури – прекрасний ритуал весни й краси. Наші країни повязують партнерські стосунки. Наприклад Киів і Кіото – міста побратими. Імператор Японії Акіхіто нагороджений орденом Ярослава Мудрого. Сподіваємося на пожвавлення економічної сфери у надії, що у 2017 році буде проведено не лише цикл культурно-мистецьких заходів, а й започатковано освітнє партнерство. Вивчаючи Японію, беручи до уваги мудрість державотворення, організації життя громадян, - кожен може зробити життя затишним і цікавим, що позначиться позитивно на іміджі України в цілому, - зазначає В. ЧЕКАЛЮК, кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент кафедри української та класичних мов гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України.


У грудні 2017 року традиційно відбувся урочистий прийом з нагоди святкування дня народження Його́ Вели́чності Імпера́тора Акіхі́то (яп. 明仁, あきひと, 1933, Токіо, Японська імперія). Це 125-й Імператор Японії, синтоїстське божество. Править країною з 7 січня 1989. Девізом правління є Хейсей — «мирне правління». Країна висхідного сонця сильна, мудра й послідовна, неспроста є одним зі світових лідерів з багатьма потужними економічними показниками, - орієнтир для багатьох держав, що дбають про створення позитивного іміджу країни.


У японському національному характері чітко виявляє себе працелюбність, акуратність, заощадливість, ввічливість, дисциплінованість, почуття відповідальності, шанування традицій та авторитетів, сильно розвинене почуття прекрасного. Японці вважають, що не існує нічого неможливого. «Якщо людина проявить рішучість, вона може зрушити небо і землю за своїм бажанням. Та оскільки люди нерішучі, не можуть наважитися на те, щоб легко йти до мети, варто лише сконцентруватися», говорить народна мудрість.

 
Святкування року Японії в Україні подарувало цікаву зустріч із Ангелою Сан. Це тендітна на вигляд дівчина з сильним характером: співпрацює з дипломатичним корпусом, презентує свою унікальну колекцію японських речей на міжнародних виставках і у музеях, дає мастер-класи та читає лекції. Запросила викладачів та студентів НУБіП на виставку до Мистецького Арсеналу, де представляє кімоно, унікальні старожитності привезені з Японії. Ангела Сан колекціонерка, поціновувачка японської культури викладає «Кіцуке»: «Вже кілька десятиріч кімоно в Японії не є повсякденним одягом. Вони використовуються у спеціальних випадках. У кімоно одягаються жінки, але якщо мова йде про весілля чи чайну церемонію, то кімоно одягають і чоловіки. Сучасна японка навряд чи зможе одягнути кімоно, яке складається з 12 частин, без сторонньої допомоги. Кімоно не має жодного гудзика — все в ньому з'єднується мотузками та ремінцями. Існує навіть окремий вид мистецтва вдягання кімоно, що зветься «Кіцуке»», - розповідає Ангела Сан.

У Японії шанують традиції, дбають про здоров’я і про духовність - люди мають найвищу тривалість життя на всій планеті. Многая літа Його Величності Імператору Акіхіто і щасливого дружнього майбутнього нашим країнам.

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook