Студенти факультету тваринництва та водних біоресурсів: на стажування до Словаччини

18 жовтня 2016 року

 У рамках співпраці між Національним університетом біоресурсів і природокористування України та Словацьким аграрним університетом в Нітрі, Словаччина та Міжнародної мережі AgroBioNet для реалізації Міжнародної наукової програми «Агробіорізноманіття для покращання харчування, здоров’я та якості життя» для студентів наукового гуртка «Бджільництво» старший викладач кафедри конярства і бджільництва Леонора Адамчук за сприяння декана факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України Вадима Кондратюка та директора Інституту охорони біорізноманіття та біобезпеки Словацького аграрного університету Яна Бріндзи, підготували програму стажування «Agrobiodiversity of Bee Plants».

 
 Студенти факультету тваринництва та водних біоресурсів Анна Новицька, Вадим Самойленко, Наталія Редіна, Олександра Акульонок та Олексій Люльчак мають змогу ознайомитися з навчальним процесом у Словацькому аграрному університеті, відвідати університетську бібліотеку, ботанічний сад та сучасний науковий центр AgroBioTech.
 
 Програмою стажування «Agrobiodiversity of Bee Plants» передбачено дослідження біорізноманіття медоносних і пилконосних рослин України та продукції бджільництва одержаної з них. Студенти-гуртківці освоїли принципи пробопідготовки, методи морфометрії, макроскопії, мікроскопії, спектрометрії на сучасних приладах ANG 100C (Ахis), Zeiss SteREO Discovery V20, Nicolet 6700 FT-IR Spectrometer, Lovibond SP62 S/N 044929. Навчилися працювати з програмним забезпеченням Ascension Waves Vision для вивчення морфометрії мікрооб’єктів.
 
 На разі Анна Новицька і Вадим Самойленко повернулися зі стажування і діляться позитивними враженнями зі студентством та викладачами НУБіП України. А Олексій Люльчакприбув до Інституту охорони біорізноманіття та біобезпеки Словацького аграрного університету та розпочав дослідну роботу по визначенню антиоксидантної активності бджолиного меду різного ботанічного походження. Олександра Акульонок і Наталія Редіна поїдуть на стажування у лиспопаді 2016 р.
 
Завідувач кафедри конярства і бджільництва,
М. Повозніков
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook