Науковці університету взяли участь конференції «Практики точного землеробства 2016»

1 травня 2016 року

     Сьогодні в українських аграріїв та ІТ-компаній є шанс створити унікальний бренд України як постачальника не лише якісної сіль господарської продукції, а й ефективних для аграрного сектору ІТ-рішень. Це дасть можливість як малим виробникам, так і великим агрохолдингам оптимізувати свою роботу, отримати прості та ефективні інструменти для вирішення як поточних задач, так і стратегічних завдань.
    Робота в цьому напряму проводиться як державними, так і приватними структурами. Так 27 квітня 2016 року на базі представництва компанії Майкрософт (компанія Майкрософт сприяє активному залученню молоді в ІТ-технології і впровадила в нашій країні «бізнес-інкубатор» для молодих команд, у тому числі для таких, які орієнтуються саме на аграрну сферу) відбулась конференція «Практики точного землеробства 2016», метою котрої було висвітлення перспектив розвитку точного землеробства в Україні, у тому числі і на прикладах реальних проектів. Організатором конференції була компанія AgroMonitor, яка представила свій проект - інтелектуальну систему моніторингу поля. Участь у цій конференції взяли такі провідні компанії, що у своїй діяльності впроваджують новітні технології моніторингу полів та точного землеробства на ринку України, як DroneUA, Кернел, SmartFarming, OntargIT LLC та інші.

    Від НУБіП України участь у цій конференції взяли доцент кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка Олексій Опришко, старший викладач цієї ж кафедри Дмитро Комарчук та доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва Наталія Пасічник разом із студентами - учасниками наукових гуртків «Комп’ютерна графіка та системи технічного зору» та «Електроніка та мікропроцесорна техніка». Представники нашого університету познайомили присутніх із елементами інтелектуальної системи моніторингу поля на основі використанням літаючих робототехнічних комплексів. На конференції було відзначено значну зацікавленість виробників сільськогосподарської рослинної продукції у впровадженні результатів наукових досліджень, що були отримані науковцями НУБіП України.


О. Опришко,

доцент кафедри АРС

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook