У Бережанському агротехнічному інституті розпочали роботу курси з підвищення кваліфікації за програмою підготовки дорадників та експертів-дорадників.

1 березня 2016, 22:41

  У відокремленому підрозділі університету «Бережанський агротехнічний інститут»розпочали свою роботу виїзні курси з підвищення кваліфікації за програмою професійної підготовки дорадників та експертів-дорадників організовані ННІ післядипломної освіти НУБіП України та які проведуть викладачі кафедри аграрного консалтингу та сервісу.

      В навчально-тематичному плані передбачено такі важливі питання, як: дорадництво України на шляху Євроінтеграції: нормативно-правова база, грантодавці, захист прав людини; організація світових дорадчих мереж, роль дорадництва в умовах зміни клімату на землі; інформаційно-комунікаційне забезпечення в дорадництві, особливості застосування електронної системи дорадництва е-Дорада в Україні; організація дорадчої діяльності для розвитку зеленого туризму на селі та інші.
       В програмі беруть участь Р. Корінець, президент Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України, завідувач кафедри аграрного консалтингу та сервісу НУБіП України, д.е.н., професорТ.Кальна- Дубінюк, викладачі кафедри, доценти І.Кудінова, М.Безкровний, Л.Рибак, О.Локутова, ст. викладач кафедри інформаційних систем у менеджменті НУБіП України С. Саяпін.
       Відкрив навчання президент Національної асоціаціїї сільськогосподарських дорадчих служб України Роман Корінець, привітавши всіх присутніх з початком занять. Потім доповідач доповів слухачам про правові та організаційні аспекти сільськогосподарської дорадчої діяльності та її законодавство, охарактеризував інноваційні напрями такої діяльності та особливу увагу звернув на підготовку заявок на отримання доступу до донорського фінансування (грантів).
 
 
 Доцент кафедри аграрного консалтингу та сервісу Ірина Кудінова розкрила наукову сутність сільськогосподарської дорадчої діяльності, зупинилася на особливостях навчання дорослих людей, з якими ми маємо справу при консультуванні, а також розповіла про методи  сільськогосподарської дорадчої діяльності, за допомогою яких дорадники і експерти-дорадники поширюють інформацію. Детально зупинилася на психологічних та етичних аспектах дорадництва.
  Слухачами програми є керівництво інституту та декани факультетів, завідувачі, доценти, старші викладачі та фахівці кафедр енергетики і автоматики, садово-паркового господарства, інформаційних технологій та вищої математики, економіки підприємства, енергетичних машин та технічного сервісу АПК тощо.
 
 
По закінченню навчання і успішному захисту випускної роботи по обраній темі слухачі отримують свідоцтво державного зразка про підвищення кваліфікації з сільськогосподарського дорадництва яке дасть їм право здавати кваліфікаційний іспит на сертифікацію дорадників та експертів-дорадників і включення у Державний Реєстр сільськогосподарських дорадників та експертів-дорадників України.
        Дорадники – провідники інновацій у сільськогосподарське виробництво, рушійна сила розвитку села!
 
Завідувач кафедри 
аграрного консалтингу та сервісу
Т.П. Кальна-Дубінюк

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook