Представники Заліщицького аграрного коледжу ім. Є. Храпливого взяли участь у «Windows Server 2016 Jump Start»

20 грудня 2015 року

     Компанія Microsoft провела у бізнес-центрі «Парус» масштабний захід для удосконалення можливостей адміністрування комп’ютерних мереж «Windows Server 2016 Jump Start». Він зібрав велику аудиторію системних адміністраторів, ІТ-директорів, спеціалістів та менеджерів, представників компаній провайдерів, системних інтеграторів та розробників.

     Участь у семінарі взяли також працівники Заліщицького аграрного коледжу ім. Є. Храпливого – завідувач лабораторії інформаційних систем і технічних засобів навчання Ю. Гірчак та адміністратор сайту коледжу А. Червоняк.
     В завдання заходу «Windows Server 2016 Jump Start» входило познайомити ІТ-професіоналів з новими можливостями Windows Server 2016 з управління ІТ-інфраструктурою підприємств і представити їм базові знання та навички для раннього впровадження і тестування Windows Server 2016 в організації. А також - планування впровадження нових рішень для ІТ-інфраструктури.
     Цей семінар був цікавий всім системним адміністраторам, адміністраторам серверів, віртуалізації і додатків, фахівцям підтримки, які хочуть підвищити свою професійну кваліфікацію і отримати знання про нові підходи Microsoft до управління ІТ-інфраструктурою.

     Обширне представлення нових технологій та зокрема нової версії Windows Server 2016, а також огляд PowerShell Direct, Production checkpoints, створення і управління контейнерами в Hyper-V, переваги Remote Desktop Services і Multipoint Server в Windows Server 2016, можливості кластеризації та віртуалізації даної операційної системи на практиці демонстрував старший консультант з ІТ-інфраструктури в консалтинговому підрозділі Майкрософт – Microsoft Consulting Services Ігор Шастітко.

     Партнерську доповідь компанії Entry висвітлив експерт з проектування серверних апаратних рішень для датацентрів Юрій Жуковський. Він розповів зокрема про використання сучасних дискових масивів та технології реплікації у новій Windows Server 2016, а також описав функції IaaS в Windows Azure для системних адміністраторів, зосередив увагу на виборі та оптимізації апаратних рішень для серверів і сховищ у віртуальному та розподіленому середовищі.

     Особливо багато вражень викликали мультимедійний супровід (потужний проектор, на допомогу йому два LED-дисплеї у центральній частині зали, сучасні радіомікрофони та акустична система), надпотужний сучасний сервер компанії Microsoft та комутатор із високими пропускними спроможностями, – 40 Гбіт/с.


     Крім того, було представлено смартфон, який незабаром зійде із конвеєра даної компанії – Microsoft Lumia 950 та 950XL. Ці два гаджети отримають сканер сітківки ока, що стане частиною системи ідентифікації Windows Hello в новій версії ОС Microsoft. Смартфони також будуть доповнені шаром для розпізнавання введення цифровим пером. Пристрої матимуть 5,2 і 5,7 - дюймові дисплеї з роздільною здатністю 2560х1440 пікселів, 3 ГБ оперативної і 32 ГБ постійної пам'яті з можливістю розширення, 5 - мегапіксельні фронтальні камери, а також USB Type -C.

     Предметом дискусії було обговорення гіпотетичних можливостей і моделювання виробничих ситуацій у вигляді технічних задач із подальшим їх розв’язанням доповідачами. Учасникам семінару у кулуарних розмовах було надано доступ до практичної апробації даного новітнього обладнання.
     

     Відділ по роботі з ІТ-професіоналами Microsoft в Україні продовжить проведення технічних практичних семінарів на тему Windows Server 2016: в продовження пройдуть практичні технічні семінари у форматі «Вечірній Університет Microsoft».

 

Ю. Гірчак,
завідувач лабораторії інформаційних систем і технічних засобів навчання,

А. Червоняк,
адміністратор сайту Заліщицького аграрного коледжу ім. Є. Храпливого

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook