Успішно пройшла Перша міжнародна літня школа

17 липня 2015 року

 Завершила роботу Перша міжнародна літня школа «Досягнення сучасних природничих наук для забезпечення сталого розвитку суспільства», яка проводилася на базі Заліщицького аграрного коледжу ім. Є.Храпливого. Більше 40 студентів з вузів Польщі та  України приїхали до унікального міста Заліщики навчатися, розвивати свої навички володіння англійською мовою, спілкуватися з однолітками. Організатори літньої школи підготували для них багатогранну програму, яка включала  воркшопи, лекції, колективну роботу над проектами, уроки сальси, а також екскурсійні тури по історичних та мальовничих місцях прикарпатського краю.  

Заняття зі студентами на теми органічного землеробства, інформаційних технологій прогнозування та планування сталого розвитку, управління водними ресурсами, сталого використання торф’яників, впливу сільського господарства на кліматичні зміни проводили викладачі з України та Польщі: П.Новаковский, Е.Хевелке, К.Тужик, Н.Демешкант, В.Арестенко, Г.Фінашина, В.Лисенко, Л.Данькевич, І.Марковска, Я.Марковский.
 
 
Учасники літньої школи відвідали Подільський державний аграрно-технічний університет та Чернівецький національний університет ім.Ю.Федьковича, познаймилися з історією та розвитком університетів.
 
15 липня відбулася фінальна презентація групових проектів, які виконувалися за методикою case-study та були побудовані на реальніх даних сільськогосподарських підприємств Сполучених Штатів Америки. Метою кожної групи виступала розробка стратегії сталогого розвитку для підприємства за структурою «екологія-суспільство-бізнес» та представлення власного погляду на вирішення основних проблем, з якими зіштовхуються сучасні сільськогосподарські підприємства різної спеціалізації та рівня розвитку. Чотири міжнародні групи складалися з учасників – представників університетів Варшави, Вроцлава, Києва, Миколаєва, Харкова та Заліщиків. Групи представили своє стратегічне бачення розвитку підприємств молочного та овочевого напряму, а також вузькоспеціалізованого підприємства, яке займається вирощуванням лаванди. Кінцевим продуктом навчальної та практичної діяльності кожної групи була презентація англійською мовою, в якій учасники показали високий рівень розуміння сутності сталого розвитку в ключових аспектах його формування, а саме економічного, соціального, екологічного, а також володіння професійною англійською мовою та вміння ефективно працювати в команді.  
 
 
 
 
Підбиваючи підсумки, учасники літньої школи висловлювали вдячність організаторам, тьюторам, господарям та спонсорам заходу, ділилися враженнями щодо організації, змісту, методів та форм роботи. Всі учасники отримали сертифікати та чудові подарунки на згадку від організаторів та  господарів літньої школи. 
 
 
Повна інформація про всі заходи, які відбувалися в рамках  Першої міжнародної літньої школи «Досягнення сучасних природничих наук для забезпечення сталого розвитку суспільства, розміщена на сайті - http://summerschool.nubip.edu.ua.
 
Олена Глазунова, декан факультету інформаційних технологій НУБіП України
Вікторія Арестенко, ст.викладач кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі
Наталія Демешкант, професор кафедри інноваційної діяльності
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook