Студенти спеціальності «Професійна освіта» пам’ятають про Чорнобильську катастрофу

26 квітня 2024 року

26 квітня виповнюється 36 років з часу аварії на
Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою техногенною
катастрофою ХХ століття. Тоді, у квітні 1986 року
радіоактивним цезієм було забруднено 3/4 території Європи.
8,5 мільйонів жителів України, Білорусі, росії
в найближчі дні після аварії отримали значні дози опромінення,
біля півмільйона з них померли від наслідків радіації.
До кінця літа 1986 року більше 90 тисяч осіб було
евакуйовано із зони зараження,
81 населений пункт України став безлюдним

 

Чорнобильська катфстрофа ніколи не стане минулим. Величний подвиг здійснили всі, хто брав участь у ліквідації наслідків вибуху. Люди назавжди збережуть пам`ять про ті події, а особливо про ліквідаторів, багатьох з яких, на жаль, немає з нами. Про них будуть нагадувати чорнобильські дзвони та пісні, сповнені болю і туги.

Трагедія торкнулася сотень тисяч українців - ліквідаторів, переселенців, дітей та дорослих. Аварія на Чорнобильській АЕС стала новою віхою відліку в історії атомної енергетики,показала,наскільки небезпечна безконтрольна сила атома і як неймовірно важко вгамувати її.

Чергова тематична кураторська година для студентів спеціальності «Професійна освіта» (групи ПО-23003бск та ПО-22002б ), організована у змішаному форматі, була присвячена річниці цієї масштабної трагедії. На виховному заході були присутні завідувач кафедри, доктор пед.наук, професор Руслан Сопівник, наставники груп канд.пед.наук, старший викладач кафедри педагогіки Лідія Чередник, асистент кафедри педагогіки Василь Костинюк, асистент кафедри Павло Андрусик. До заходу також були долучені здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти ОПП «Педагогіка вищої школи» та «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті», аспіранти кафедри педагогіки.

«Проходять роки після аварії на ЧАЕС, а біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов’язаних із скорботним часом ядерного апокаліпсису. Чорнобильська біда надовго залишиться у нашій пам’яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки. Ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого ще не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям та життям. Маємо завжди пам’ятати про минуле, аби уникати помилок у майбутньому», - з такими словами звернувся до присутніх завідувач кафедри, актуалізуючи тему зустрічі.

Здобувачі освіти побачили унікальні відеоматеріали про катастрофу і її наслідки, мали можливість ознайомитися із історичними фактами квітня 1986 року та їх всепланетарним значенням.

Чорнобильська катастрофа стала попередженням усьому людству, наскільки крихким може бути наше майбутнє з неконтрольованою радіацією. Нинішня поведінка росії знову ставить світ на межу катастрофи, і це треба зупинити. У день річниці Чорнобильської катастрофи про це варто нагадати усьому світу.

 

 

Василь Юрійчук,
Марія Труш
студенти групи ПО-23003 бск
спеціальності Професійна освіта

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook