Олімпіада. Справжній фахівець карбується в студентських перемогах

17 березня 2015 року

     Студенти нашого університету щороку стають призерами всеукраїнських студентських олімпіад. Про те, як можна досягти такого успіху, перемогти і які плани на найближче майбутнє, наша розмова зі студенткою ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, призеркою ІІ-го етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з напряму «Енергетика та електротехнічні системи в АПК» Іриною Кот.

 Студентська олімпіада – твій перший досвід? Чи вже брала учать в інтелектуальних змаганнях в школі?

     - Маю певний досвід перемог. Першу здобула ще у Володимир-Волинському агротехнічному коледжі. Навчаючись там, часто брала участь у різних конкурсах і змаганнях із енергетики та електротехніки. Тому третє місце на студентській олімпіаді, яка проводилась на базі Львівського національного аграрного університету, не випадкове. Це була моя перша олімпіада і перша перемога за час навчання в НУБіП. Сподіваюсь, це тільки початок.

Що спонукало взяти участь в олімпіаді? Захоплення, самореалізація чи, можливо, наполегливість викладачів та батьків?

     - Це чудова нагода перевірити свої знання з обраного фаху, поспілкуватися з новими людьми, як то кажуть – людей побачити і себе показати. Крім того, зайняте призове місце, безперечно, - ще один переконливий доказ того, що навчаюся не дарма. Саме тому, ані хвилини не роздумуючи, погодилася на пропозицію Івана Петровича Радька (на той час декана факультету енергетики і автоматики) представити виш на всеукраїнській олімпіаді. І з впевненістю можу сказати, що не шкодую про це. Сам захід пройшов «на ура!». Цьому, на мою думку, посприяли фінансування і підтримка як університету, так і дружелюбна, і гостинна зустріч зі сторони ЛНАУ. Треба віддати належне і тодішньому завідувачу кафедри електроприводу та електротехнологій ім. проф. С.П. Бондаренка Леоніду Степановичу Червінському за добру підготовку до олімпіади.

Коли дізналася результати олімпіади, кого в першу чергу повідомила?

     - Своїх батьків, оскільки вони для мене є найбільшим стимулом для перемог і звершень.

Декілька слів про твою спеціальність. Чому ти вважаєш її перспективною?

     - На мою думку, для української економіки на сьогодні є два пріоритетні напрями розвитку: сільське господарство та енергетика. Саме тому фахівці у цих сферах є найбільш затребуваними. Розвиток обох галузей дозволить вивести країну на достойний рівень і здобути фінансову незалежність. А запорукою цього є підготовка висококваліфікованих фахівців

Чи плануєш розвивати свій успіх, займатися наукою, навчатися в аспірантурі?

     - Усвідомлюючи всю важливість вибору спеціальності, неодмінно буду розвиватися, вдосконалювати знання і вміння, щоб у майбутньому проявити їх і внести посильний вклад у розвиток науки. Мрію про навчання в аспірантурі і планую займатися в подальшому дослідницькою діяльністю в рідному університеті.

Чому свого часу обрала саме НУБіП?

     - НУБіП обрала не випадково – продовжую сімейну традицію. Спершу свій фах тут здобув мій тато, а тепер моя черга та брата. І скажу відверто: жодної миті про це не пошкодувала.

Поділися своїм рецептом успіху.

     - По-перше - забути назавжди про лінощі і брати максимум від навчання. По-друге, читайте спеціалізовану літературу, беріть участь в конференціях, відвідуйте виставки, гуртки і все-все, що тільки можливо. І найголовніше – спілкуйтеся із сильними і розумними людьми!


Розмовляла Ольга Наконечна
 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook