Викладачі факультету землевпорядкування учасники практичної конференції «Землі об'єднаних територіальних громад: облік, управління, розпорядження»

June 15, 2019

13 червня 2019 року у столиці відбулася Практична конференція «Землі ОТГ: облік, управління, розпорядження». Посприяли її проведенню Асоціація міст України, Міністерство регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства та Держгеокадастр.

Дійсно, питань по ОТГ сьогодні більше ніж відповідей і це підтверджує значний колорит установ і організацій, які взяли участь у заході - представники органів місцевого самоврядування, Мінрегіону, Держегокадастру, фахівці та експерти у земельній та архітектурній сферах.
Від НУБіП у конференції взяли участь декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков, доценти Наталія Бавровська, Людмила Гунько, Оксана Кустовська та аспірантка Юлія Мороз.


Захід відкрив виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, який нагадав, що земля – це потужний ресурс громад, для якісного управління яким потрібні: інвентаризація, моніторинг і облік на основі сучасних технологій. Саме інноваційні інформаційні технології допомагають ОТГ планувати розвиток своїх територій, залучати інвесторів, публікувати містобудівну документацію онлайн і ставати більш відкритими та прозорими.


Заступник Голови Держгеокадастру Олександр Краснолуцький відзначив, що у 2019 році продовжується інвентаризація земель у 141 ОТГ і сучасні ІТ-технології дозволяють зробити цей процес більше ефективним.


Протягом конференції учасники розглянули практичні аспекти виконання робіт у сфері землеустрою та просторового планування й ефективного використання ГІС платформи. Ознайомилися з сучасними тенденціями просторового планування територій ОТГ. Встановили як впливає якісна картографічна основа та містобудівна документація на встановлення меж населених пунктів. Ознайомилися з додатковими джерелами фінансування програм розвитку ОТГ. Визначили переваги та недоліки розроблення містобудівної документації на основі матеріалів інвентаризації. Також вони ознайомилися із готовими продуктами ГІС платформи, що дозволить зрозуміти реальні переваги використання такого інструменту управління територією на практиці.

Це була цікава і повчальна конференція.


Наталія Бавровська,

доцент кафедри земельного кадастр

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook