Ткаченко Любов Володимирівна
Закінчила у 1982 р. Київський інститут харчової промисловості (нині НУХТ) за спеціальністю інженер –технолог бродильних виробництв.
Після закінчення інституту з 1982 р. по 2011 р. працювала в Українському науково-дослідному інституті спирту і біотехнології продовольчих продуктів на посадах інженера, молодшого наукового співробітника, наукового співробітника, старшого наукового співробітника, завідувачки лабораторією, завідувачки відділом технології продуктів бродіння та мікробного синтезу.
У 2000 році захистила кандидатську дисертацію за спеціальністю 05.18.05 Технологія продуктів бродіння. Вчене звання «старший науковий співробітник АС№004300» отримала у 2005 році .
2007-2016 рр. працювала за суміщенням на посаді доцента кафедри біотехнології ІПДО НУХТ.
З 2011 по 2020 рік – доцент кафедри технології ресторанного господарства Київського торговельно-економічного університету.
У 2023 році працювала на посаді доцента кафедри готельно-ресторанної справи та туризму ННІ неперервної освіти і туризму Національного університету біоресурсів та природокористування України
З 16.09.2024 р. – доцент кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів.
Сфера наукових інтересів; удосконалення біотехнології етанолу з різних видів цукро і крохмалевмісної сировини; технологія напоїв оздоровчого призначення; розвиток енології та еногастрономія в Україні.
Наукові праці: автор понад 200 наукових та науково-методичних праць, у тому числі 3монографії, 34 науково-методичні видання, 12 патентів. Брала безпосередню участь у розробленні та затвердженні 11 ДСТУ, 4 СОУ та З Технічних регламентів.
Нагороджена «Знак пошани» Мінагрополітики, посвідчення № 8170 від 1.10.2009 р.
Приймає активну участь в роботі міжнародних конференцій, форумів та бізнес–зустрічей з доповідями щодо актуальних проблем технологій безалкогольних напоїв, пива та крафтових напоїв.
Є членом журі щорічного Всеукраїнського професійного дегустаційного конкурсу INDEPENDENT CRAFT.
Підвищення кваліфікації:
- Інститут біології та охорони навколишнього середовища Поморської Академії в м. Слубск, Польша, 8-12 січня 2020 р. (сертифікат)курс навчальних вебінарів «Початок та практика роботи у Microsoft Teams», в рамках спільної з компанією Microsoft програми щодо знайомства з можливостями хмарних сервісів для організації дистанційного навчання. «Удосконалена професійна компетентність» (обсяг 18 годин). Сертифікат від 6.20.2020 р.
- Підвищення кваліфікації за програмою «Домедична допомога у разі нещасних випадків на виробництві в умовах воєнного стану та експертів- дорадників», 10.04-14.04 2023, 30 год., м. Київ, НУБіП України, Свідоцтво про підвищення кваліфікації СС00493706/004312-23);
- Підвищення кваліфікації «Охорона праці у закладах вищої освіти», з 02.05.2023 р. по 9.05.2023 р., Свідоцтво про підвищення кваліфікації
- Всеукраїнський науковий семінар «Система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок (НАССР) у закладах ресторанного господарства» 20-23 червня 2023 р. (0.5 кредитів ЕСТS) ( Сертифікат).
- Підвищення кваліфікації «Методика створення та використання е-ресурсів у навчальному процесі». 23.10 – 4.11 2023 р. Свідоцтво СС 00493706/020622-23, (2 кредита ЕСТS).
- ІV міждисциплінарний симпозіум opinionleaders нутриціології та дієтології «Харчування як епігенетичний ключ: від фетального програмування до здорового довголіття»17-18 лютого 2024 р.