Житомирська область: за останню добу вогнеборці ліквідували 3 пожежі сухої трави

21 жовтня 2021 року
Державна служба України з надзвичайних ситуацій

 18 жовтня на околиці смт Черняхів зайнялася суха трава на полі, що належить місцевій громаді. Виклик до рятувальників надійшов о 16:05. Вже о 16:20 пожежу вдалося локалізувати та ще за півгодини – ліквідувати, не допустивши поширення у бік житлового сектору. Вогнем пройдено близько 1 га сухостою. Займання поширилося від узбіччя дороги, серед ймовірних причин її виникнення – необережне поводження з вогнем, необережність під час куріння.

Ще одну пожежу цього ж дня ліквідовано у с. Кустин Бердичівського району, яка виникла у межах дачного масиву. Повідомлення до підрозділу ДСНС надійшло о 15:35. За попередньою інформацією, місцевими жителями спалювалася суха рослинність, і вогонь через вітряну погоду розповсюдився у бік дач та сусіднього села Мирославка, розташованого через болотяну місцевість.

На гасіння пожежі зі сторони с. Кустин було залучено відділення рятувальників 4 державної пожежно-рятувальної частини з Бердичева. Через загрозу розповсюдження вогню на сільські хати Мирославський голова залучив на гасіння місцеву пожежну охорону с. Слободище. Спільними зусиллями о 16:39 пожежу вдалося ліквідувати на площі 1 га, на територію житлового сектору вогонь не поширився.

Крім того, 18 жовтня ліквідовано загоряння сухої трави на площі 1 га. у с. Потаповичі Коростенського району.

 

Останнім часом майже щодня рятувальники Житомирщини виїжджають на гасіння сухої трави, сухостою, очерету тощо. Зважаючи на те, що пожеженебезпечний період триває, фахівці ДСНС закликають утриматися від розведення багаття, неконтрольованого спалювання залишків рослинності та не кидати недопалки на узбіччя доріг. Адже у вітряну погоду по сухостою вогонь миттєво перекидається на нові площі, а необережне поводження з вогнем часто загрожує поширенням на житловий сектор і завдає шкоди довкіллю.

000001.jpg

 

Джерело: Державна служба України з надзвичайних ситуацій. https://www.dsns.gov.ua/ua/Nadzvichayni-podiyi/130313.html

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook