Детальний аналіз наукової діяльності підрозділів – лейтмотив засідання координаційної ради

20 жовтня 2021 року
     Жовтневе засідання Координаційної ради з питань науково-технічної діяльності у оновленому складі було насичене розглядом різноманітних питань розвитку наукової діяльності в університеті.

     Про стан і перспективи наукової діяльності гуманітарно-педагогічного факультету доповіла заступник декана з наукової роботи Світлана Харченко. Вона представила аналіз рейтингових показників за такими напрямами розвитку факультету як, фінансування наукової діяльності, публікаційна активність науково-педагогічного персоналу, залучення провідних кафедр до виконання прикладних та фундаментальних проєктів, у тому числі Міністерства освіти і науки України, підготовка наукових кадрів, розвиток студентської науки та просвітницька діяльність. Світлана Харченко зауважила, що колективом приведено у відповідність до вимог провідних наукометричних даних наукові видання факультету, згадала про цьогорічні здобутки та перспективні вектори міжнародної наукової співпраці, проєктну активність кафедр. В обговоренні доповіді виступили заступник декана факультету землевпорядкування Іван Ковальчук, який акцентував на ефективності підготовки докторів наук на факультеті, директор НДІ технологій та якості продукції тваринництва і рибництва Іван Чумаченко, зауважив про обсяги надходжень до спеціального фонду, начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко, відмітив необхідність активізації проєктної та публікаційної активності, зразковість проведення науково-технічних заходів на факультеті.

  

    Ольга Витвицька, професор кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва, закцентувала увагу присутніх на здобутках та відкритті четвертого набору до Стартап школи НУБіП України. Вона зазначила, що у рамках співпраці з Міністерством цифрової трансформації України, Німецько-Українською промислово-торгівельною палатою, міжнародною крауфандинговою платформою RazomGO Стартап школа НУБіП має можливості для презентування наукових ідей як здобувачами вищої освіти, так і вченими університету та запросила всіх до співпраці.

     Не менш цікавою на факти була наукова доповідь аспіранта кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин Олександра Салганського, присвячена біологічним дослідженням на Українській антарктичній станції «Академік Вернадський».

     Використання бюджетних коштів та надходження коштів до спеціального фонду – ці питання стають особливо важливими із наближенням закриття фінансового року. Світлана Більська, начальник планово-фінансового відділу НДЧ, надала аналітичні матеріали та практичні рекомендації для успішного виконання НДР. Разом з тим зауважено на необхідності термінової підготовки договорів за міжнародними білатеральними науковими проєктами з Індією, Австрією, Чехією та Білорусією, які найближчим часом будуть профінансовані МОН та виконуватимуться вченими ННІ лісового і садово-паркового господарства, ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, факультету захисту рослин, біотехнологій та екології.

     Начальник науково-організаційного відділу НДЧ Вікторія Самсонова представила результати експертизи анотованих звітів за 2020 рік та закцентувала увагу присутніх директорів НДІ та заступників деканів/директорів ННІ з наукової роботи на типові помилки за підготовки анотованих звітів, яких варто уникати під час цьогорічної звітної кампанії.

     Про затвердження до друку монографій та рекомендацію їх на розгляд вченої ради НУБіП України доповіла т.в.о. начальника відділу науково-технічної інформації Вікторія Мельник.
     Також було розглянуто інші питання у частині розвитку наукової діяльності університету.

Ольга Сніжко,
науковий-співробітник
науково-дослідної частини

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook