Слава незламним захисникам! У Немішаївському фаховому коледжі вшанували захисників і захисниць України

14 жовтня 2021 року
     13 жовтня 2021 року напередодні Дня захисника України біля «Меморіалу слави захисникам України» у ВСП «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України» відбувся урочистий мітинг під гаслом «Слава незламним захисникам», який символізує силу і нескореність українського народу та його єдність в боротьбі з ворогом.

     Присутні на заході представники органів місцевого самоврядування, громади, учасники бойових дій в зоні АТО, їх рідні і близькі, викладачі та студенти висловили свою шану захисникам, які зараз несуть військову службу в ім’я Незалежності України.
     Хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять загиблих Героїв наших земляків. Низько схиляємо голови перед пам’яттю і подвигом славних синів України!

     «Сьогодні ми відзначаємо свято, яке увібрало в себе багаті і славні традиції українського народу, уособлює героїзм, мужність, незламність національного духу оборонців та визволителів рідної землі на всіх етапах її історії. Відзначаючи цей важливий для кожного з нас день, ми з особливою вдячністю і шаною згадуємо тих, хто боронить сьогодні нашу Батьківщину, і схиляємо голови, пам’ятаючи тих, хто віддав своє життя у боротьбі за нашу країну. Цей день – свято для кожного, хто несе почесну варту, захищаючи народ України, віддаючи свої знання, силу, мужність заради процвітання нашої держави, збереження її незалежності та територіальної цілісності», – зазначив в.о. директора Немішаївського фахового коледжу В.І. Альохін у своїй вітальній промові.

     Військовий комісар, підполковник, учасник бойових дій в зоні АТО Кондратенко В.К. у своєму виступі сказав: «Сьогодні від громадянської позиції кожного залежить наше майбутнє. Приємно вражений, що національно-патріотичне виховання в Немішаївському фаховому коледжі на вищому рівні. Народна мудрість стверджує, що земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою зі своїх джерел, але захистити себе не може. Тому це святий обов'язок тих, хто живе, хто користується всіма її благами і дарами. Виконуючи цей почесний обов'язок, ідуть юнаки служити в армію, щоб берегти мир і спокій своєї Батьківщини, стояти на сторожі її інтересів. День захисника України – це свято людей незламної волі та нескореного духу, наших рідних, чия підтримка допомагає долати перешкоди, свято наших друзів, чия надійність надихає. Це свято кожного з нас, хто на своєму місці захищає Україну, береже її мир, вірить та наближає перемогу».
     «Подвиги захисників Вітчизни – це та велика і велична правда історії, яку не спотворити і не перекреслити жодним змінам у сучасному мінливому світі. Пам'ять – одна з найцікавіших властивостей людини. Так, як не можна забувати своїх батьків, так не можна забувати свій народ та його історію», – у своєму вітальному слові наголосив Ярослав Чопань настоятель Храму Покрови пресвятої Богородиці.

     Молитвою, добрим словом, згадали Героїв, які боролися і віддали життя за кращу долю України і наше майбутнє. Господь відкрив перед ними двері раю, бо пішли вони на небо нескореними...
     По закінченню мітингу відбулася урочиста церемонія покладання квітів до меморіалу «Слава Захисникам України».

Приходько Олена,
керівник бібліотечно-інформаційного
навчально-виховного центру


 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook